Liepos 26 d. Gen. S. Žukausko poligone vykstančioje Lietuvos šaulių sąjungos tarptautinėje, sukarintoje jaunųjų šaulių stovykloje „Žalgiris 2018“ vyko svečių diena. Stovykla atvėrė duris norintiems iš arčiau pamatyti jaunųjų šaulių kasdienybę, daugiau sužinoti apie jos programą, vykdomas veiklas ir tikslus. Stovykloje lankėsi Ukrainos ambasadorius Vladimiras Jacenkovskis, Ukrainos sausumos pajėgų atašė Lietuvai plk. ltn. Andrijus Stepanovas. Lietuvos kariuomenės atstovai iš Gynybos štabo, Strateginės komunikacijos, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentų,  JAV specialiųjų pajėgų kariai, Lenkijos sukarintų organizacijų biuro prie Krašto apsaugos ministerijos, sukarintos savanorių organizacijos Estijoje „Kaitseliit“ atstovai. Visus atvykusius pasveikino Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna, supažindino su organizacijos struktūra ir veiklos kryptimis, pristatė jaunųjų šaulių veiklą organizacijoje, aptarė stovyklos „Žalgiris 2018“ tikslus, vykdomas veiklas.
Po pristatymo svečiai lankėsi pratybų ir užsiėmimų vietose, kur galėjo išmėginti savo taiklumą šaudykloje iš mažo kalibro šautuvų, jiems buvo pristatytas kliūčių ruožas, kurį įveikti mokysis stovyklautojai, stebėjo parodomąją programą, bendravo su stovyklos dalyviais.
Šiemet Lietuvos šaulių sąjungos organizuojama stovykla „Žalgiris 2018“ vyksta liepos 23–28 dienomis. Kasmet į ją susirenka apie 130 drausmingų, motyvuotų ir pavyzdingų jaunuolių iš visų Lietuvos šaulių sąjungos rinktinių, kurie yra baigę III ir IV pakopos jaunųjų šaulių mokymus ir yra 15–18 metų amžiaus. Siekiant stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą, į šią sukarintą jaunųjų šaulių stovyklą kviečiami ir svečiai iš užsienio. Šiemet joje dalyvauja giminingų organizacijų Estijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje atstovai.
Stovyklos instruktoriai – Generolo Jono Žemaičio karo akademijos III kurso kariūnai, kurie su jaunaisiais šauliais dalinasi savo patirtimi ir akademijoje įgytomis žiniomis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę