sauliaiVasario 15–18 dienomis Lietuvoje viešėjo Lietuvos šaulių sąjungai giminingos Lenkijos organizacijos „Strzelec“ („Šauliai“) vadas  Krzysztof Wojewódzki (Kžyštof Vojevucki) kartu su organizacijos atstovais. Į Vilnių atvykę Lenkijos šauliai vasario 16 d. dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos naujų narių priesaikos ceremonijoje, vykusioje Arsenalo kiemelyje. Atkūrimo šimtmetį paminėjo stebėdami vėliavų pakėlimo ceremoniją prie Prezidentūros, o vakare, drauge su Lietuvos šaulių sąjungos nariais, budėjo prie Gedimino prospekte uždegtų 100 laužų, dalyvavo kituose Lietuvos 100-mečiui skirtuose renginiuose, apsilankė Genocido ir rezistencijos muziejuje, Petro ir Povilo bažnyčioje.
Vasario 17 d. Karininkų Ramovės salėje vyko Lietuvos šaulių sąjungos ir Lenkijos šaulių „Strzelec“ vadų bei organizacijų narių susitikimas. Susitikimo metu buvo pristatytos organizacijų veiklos kryptys, vyko diskusija.
Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimas su Lenkijos šauliais prasidėjo 2017-aisiais metais, kai Lietuvos šauliai dalyvavo oficialiuose renginiuose, konferencijose ir minėjimuose Lenkijoje. Lenkija yra strateginė Lietuvos partnerė, todėl Lietuvos šaulių sąjungai svarbu užmegzti ir palaikyti artimus santykius su giminingomis organizacijomis kaimyninėse šalyse. Lietuvos šaulių sąjunga iki šiol bendradarbiauja su Estijos „Noored Kotkad“ ir „Koduttred“, Latvijos „Jaunsardze“ organizacijomis, Britų armijos kadetais, Ivan Bohun karo licėjumi Kijeve, Ukrainoje, mezgami nauji ryšiai su Norvegijos kadetais, dalyvaujama kasmet Švedijos Home Guard renginiuose.

 

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę