gera lauzai Vilniuje Gedimino prospekte vasario 16-osios vakarą suliepsnojo 100 laisvės laužų, kuriuos uždegė Lietuvai ir Vilniui nusipelnę žmonės. Lietuvos šaulių sąjungos laužas suliepsnojo nuo ilgamečio Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės šaulio, Lietuvos laisvės kovų dalyvio, partizano Stanislovo Baltrūno deglo.
S
tanislovas Baltrūnas gimė ūkininkų šeimoje 1927 m. gruodžio 17 d. Staskūnų kaime, Giedraičių valsčiuje, Ukmergės apskrityje.
Auklėtas patriotine dvasia septyniolikmetis vaikinukas 1944 metais prisijungė prie partizanų, dalyvavo mūšiuose. Sužeistas pateko į ligoninę, buvo išduotas ir pateko į kalėjimą. Po kalėjimo 1948 metais ištremtas į Komijos ASSR, kur 20 metų kasė anglį šachtose. Į Tėvynę Stanislovas grįžo1968-aisiais.
Sunki tremtinio dalia nepalaužė jo dvasios. Ir šiandien Stanislovas Baltrūnas yra aktyvus visuomeninio gyvenimo dalyvis. 1998 metais įstojo į Lietuvos šaulių sąjungos Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Elektrėnų kuopos Trakų būrį, vėliau, Trakuose įsteigus 6-ąją kuopą, tapo kuopos vado pavaduotoju. Kartu su kuopos šauliais rengia pilietiškumo pamokas, tokiu būdu jauniesiems šauliams perduodamas savo patirtį ir žinias.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę