parama 560x292 Lietuvos šaulių sąjungos paramos Ukrainai grupė (LŠS PUG Civilių) kartu su portalu Versli mama atsiliepė į prašymą pagelbėti Severodonecko apskrities vaikų namams ir kitoms ugdymo įstaigoms.
2016 m. pradėjus bendradarbiauti su Severodonecko CKB (Karių Bendradarbiavimas) sužinojome, kad jų darbe labai svarbu ne tik rūpintis infrastruktūros atstatymu, padėti sužeistiems kariams, veteranams ir pan., tačiau ne mažiau svarbi yra pagalba civiliams gyventojams. Vienas iš rūpesčių – regiono vaikų namai, kuriems karo nuniokotoje rytų Ukrainoje dėmesio tenka labai mažai. Regione yra 12 vaikų namų institucijų, kuriuose yra nuo 10 iki 150 vaikų: įvairaus amžiaus našlaičių, pamestinukų, vaikų iš sunkiai besiverčiančių šeimų, neįgalių. Jų poreikiai sąlyginai paprasti. Atsiųstame Ukrainos vaikų namų poreikių sąraše prašoma bazinių ugdymo ir pragyvenimo reikmenų, tokių kaip knygos, žaislai ir pan. Atrinkus kelias įstaigas, planuojama jas aprūpinti reikalingomis priemonėmis, kurias galima naudoti plačiai ir ne vieną kartą, kurios lavintų ir padėtų ugdyti vaikus.
Renkamos lėšos bus panaudotos šio projekto įgyvendinimui, t. y., logistikos ir kt. išlaidoms padengti, įgyti reikiamas prekes, kai kurias jų pirkti Ukrainoje (pvz., knygas ukrainiečių kalba). Paramos prekės kelionės metu bus pristatytos tiesiogiai vaikų namams, tokiu būdu užtikrinant, kad Lietuvos žmonių parama neužsigulės sandėliuose.
Akcija prasidėjo gegužės 30 d. Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertu Kauno įgulos karininkų ramovėje. Visi už bilietus surinkti pinigai bus skirti Ukrainos vaikų namų projektui. Iki birželio 11 d. skambindami arba siųsdami žinutę trumpuoju numeriu 1404 (auka 3 EUR) galite prisidėti prie paramos akcijos Ukrainos vaikų namams. Taip pat ir pervesdami pinigus į specialią Ukrainos paramos LŠS a. s.: AB SWEDBANKE: LT16 7300 0101 4629 4586. Paskirtyje nurodyti: vaikams
LŠS paramos Ukrainai grupė 2015–2017 metais yra įgyvendinusi ne vieną paramos projektą Ukrainoje nuo pinigų surinkimo, prekių įgijimo iki pristatymo tiesiogiai gavėjams. Kraujo centrams Severodonecke, Mariupolyje, Kramatorske buvo nuvežta reikalinga kraujo perpylimo įranga (kraujo komponentų atskyrimo įrenginys, vamzdelių užlydymo įrenginiai, svarstyklės-maišyklės). Įvykdytas paramos projektas, skirtas palengvinti judėjimą sveikstantiems po sužeidimų kariams ir civiliams, siuntą sudarė 4 neįgaliųjų vežimėliai ir 6 vaikštynės. Taip pat reguliariai siunčiamos suremontuotos technikos detalės ir kita parama (elektros generatoriai, medicininės priemonės ir t. t.).
LŠS PUG veikla neapsiriboja paramos rinkimu ir tiekimu, taip pat yra organizuojamos stovyklos Lietuvoje Ukrainos vaikams iš šeimų nukentėjusių Maidano metu bei kariniame konflikte. Iš viso atvežtos jau 5 grupės vaikų. 2016 m. lapkritį suorganizuota trijų dienų tarptautinė konferencija „VALSTYBĖS IR PILIEČIŲ SĄVEIKA UŽTIKRINANT ŠALIES TERITORINĘ GYNYBĄ“, skirta Ukrainos parlamentarams, kariuomenės atstovams, nevyriausybinėms organizacijoms supažindinti su Lietuvos savanoriškų gynybinių organizacijų (Lietuvos šaulių sąjungos ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų veikla bei šių organizacijų istorine patirtimi siekiant suvienyti Ukrainoje veikiančias NVO.
LŠS PUG ir portalas versli mama labai dėkingi visiems prisidedantiems Lietuvos žmonėms ir įmonėms.

Kartu galime daugiau!
Kontaktai: [email protected]

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę