ADD plakatas 2017 Balandžio 8 d. (šeštadienį) nuo 10.00 iki 15.00 val. visi norintys galės apsilankyti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, kurioje vyks atvirų durų diena. Visi svečiai galės susipažindinti su Akademijoje organizuojamomis universitetinėmis studijomis, kariniu rengimu, stojimo sąlygomis, kariūnų gyvenimu ir karininko karjeros perspektyvomis baigus Karo akademiją.

Veiks karinės technikos ir ginkluotės parodą, lankytojai galės stebėti ir dalyvauti specialiai jiems organizuotuose kariniuose užsiėmimuose, išbandyti kario ekipuotę, stebėti Lietuvos kariuomenės dalinių pristatymus, vyks viduramžių riterių kova, tarpukario ir šių dienų karių operacijos, pasirodys raitoji policija ir kinologai su tarnybiniais šunimis.

Karininkai skaitys paskaitas apie tikslinį vadovavimą, pristatys, kaip Akademijoje ugdomas kovotojo tipas – lyderis, kuris savarankiškai priima sprendimus, nuolat tobulėja, įkvėpia kitus ir kuriuo besąlygiškai pasitiki visi jam pavaldūs kariai.

Studijos Lietuvos karo akademijoje

Lietuvos karo akademija yra vienintelė mokymo institucija šalyje, rengianti karininkus Lietuvos kariuomenei, o savo studentams suteikianti kariūno statusą. Kariūnai, baigę Karo akademiją, gauna ne tik būrio vado kvalifikaciją ir pirmąjį karininko (leitenanto) laipsnį, bet įgyja ir aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Visas studijų programas Akademijoje finansuoja valstybė.

2017–2018 mokslo metais Akademija siūlo dvi socialinių mokslų bakalauro programas (Tarptautinių santykių, Nacionalinio saugumo ir gynybos) ir vieną vadybos bakalauro (Gynybos technologijų vadybos) programą. Visų programų tikslas yra rengti ginkluotosioms pajėgoms vadus – lyderius, puoselėjant Lietuvos kariuomenės tradicijas, teikiant kokybišką universitetinį ir karinį išsilavinimą.

Studijų metu Lietuvos karo akademijoje kariūnams sudarytos sąlygos dalyvauti kultūriniame, sportiniame ir visuomeniniame gyvenime. Akademijos auklėtiniai dainuoja LKA chore „Kariūnas“, šoka LKA sportinių šokių kolektyve „Šokte marš“, yra sukūrę patriotinio roko grupę. Norintys gerinti savo fizinį pasirengimą, lanko įvairių sporto šakų treniruotes, siekiantys lavinti karinius įgūdžius gali dalyvauti LKA žvalgų būrelio užsiėmimuose ir pan.

Visi absolventai, įgyvendinę jiems keliamus reikalavimus, pakviečiami į profesinę karo tarnybą.

Visi susidomėję LKA atvirų durų diena kviečiami atvykti į LKA  š. m. balandžio 8 d.!

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, Šilo g. 5A, LT-10322 Vilnius

Tel. pasiteirauti: (8 5) 210 3526, 210 3523, 8 620 48976

Registracija į paskaitas vyksta el. p. [email protected] iki balandžio 5 d.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę