RSK 2497 Kovo 11-ąją šiais metais šauliai visoje Lietuvoje minėjo išradingai ir aktyviai. Pradedant Lazdijais, kuriuose buvo iškilmingai atidengtas paminklas Adolfui Rmanauskui-Vanagui ir baigiant Vilniaus šauliais, kurių gretos pagausėjo daugiau nei 200 naujų narių.
Lazdijuose iškilmingai minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną buvo atidengtas paminklas generolui Adolfui Ramanauskui-Vanagui. 1949 m. vasario 16 d. Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos deklaracijos signataro A. Ramanausko-Vanago vardu taip pat pavadinta Lazdijų šaulių 4-oji kuopa. Iškilmėse dalyvavo 30 šios kuopos jaunųjų šaulių. Šauliai taip pat dalyvavo minėjimuose Alytuje.
Kauno rinktinės naujieji šauliai prisiekė Šv. Mišių metu Kauno Įgulos bažnyčioje-Sobore. Tarp 26 prisiekusių buvo karininkai, atsargos karininkai, Seimo nariai. Prie jaunųjų šaulių veiklos Prienuose, iškilmingos ceremonijos metu prisijungė net 112 moksleivių. Klaipėd17159214 577288265728935 1157321490087815655 o os šauliai dalyvavo miesto renginiuose. Ceremonijų metu Klaipėdoje pasižadėjo 9, prisiekė 4. Šiauliuose šauliai nešė 400 metrų Lietuvos vėliavą mieste, taip pat organizavo LŠS pristatymus jaunimui. Kovo 11-osios proga prie šios rinktinės prisijungė 7 jaunieji šauliai ir vienas suaugęs šaulys.

Marijampolės rinktinės šauliai prasmingai paminėjo Kovo 11-ąją. Renginiai prasidėjo šv. mišiomis Marijampolės šv. Arkangelo Mykolo bazilikoje, būrys jaunųjų šaulių (20) iškilmingai pasižadėjo mylėti Tėvynę, prisiekė vienas šaulys. Šventę vainikavo gyvas Jogailaičių kryžius sustatytas iš šaulių ir skambi skanduotė Lietuvai.
Kovo 12 dieną Biržų 501 ir Pandėlio 513 kuopos jaunieji šauliai, tęsdami Kovo 11-osios dienos šventę, dalyvavo 20-ties kilometrų pėsčiųjų žygyje „Laisvės vardan” Rokiškio rajone. Kartu aplankė laisvės kovų vietas ir kitus istorinius objektus. Taip pat vyko iškilminga šių kuopų šaulių priesaikos ir jaunųjų šaulių pasižadėjimo ceremonija pilies kieme. Po iškilmių dalyvių laukė šauliška košė, kurią su jaunaisiais šauliais kartu virė Krašto apsaugos savanoriai. Panevėžio šauliai dalyvavo šventinėse Šv. Mišiose, eisenoje ir iškilmingame vėliavos pakėlime.
Tauragės apskirtyje renginiai vyko aktyviai, juose dalyvavo šauliai ir jaunieji šauliai. Džiaugiamės, kad Kovo 11-ąjai paminėti savivaldybių merai įsteigė vardines dovanas „Mero peilis“. Jis buvo įteikiamas aktyviausiam metų šauliui. Šiemet Šilalės krašte jais tapo Rimas Vaičiakauskas ir jaunasis šaulys Simas Mazrimas, Jurbarko krašte – Vytautas-Jurgis Kairys ir jaunoji šaulė Milda Kriščiūnaitė.
Telšiai Kovo 11-ąją paminėjo tradiciniu pagarbos bėgimu palei Masčio ežerą. Po bėgimo vyko minėjimas Nepriklausomybės aišktėje, iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija ir trispalvių balionų paleidimas į dangų. Šauliai ir jaunieji šauliai apdovanoti padėkomis. Vakare Žemaitės dramos teatre vyko „Metų moksleivio rinkimai 2016“, juose dalyvavo ir į nominacijas buvo teikiami jaunieji šauliai. Renginyje Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės vadas įteikė nominaciją nugalėtojui „Metų pilietiškiausias”.
Utenos 902 ir 909 kuopų šauliai tradiciškai Prano Saladžiaus gimtinėje švenčia lietuviams svarbią šventę. Tai pat dalyvavo Kovo 11-osios tradiciniame bėgime Salakas-Degučiai. Troškūnų jaunieji šauliai šventę paminėjo dalyvaudami R.Deksnio imtynių turnyre, ten jie ne vieną paguldė ant menčių. Rimgailė ir Greta Čeponytės iškovojo pirmąsias vietas. Iš viso dalyvavo 150 sportininkų iš Liepojos, Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Visagino, Utenos, Kuršėnų, Gargždų, Marijampolės, Kupiškio ir Anykščių kraštų.
Kovo 11 d. prie Krašto apsaugos ministerijos, Generolo Jono Žemaičio-Vytauto paminklo pagausėjo Lietuvos šaulių sąjungos gretos – Lietuvai pasižadėjo ir prisiekė apie 150 jaunųjų šaulių ir šaulių iš Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės. Iš viso prie šios rinktinės šventės proga prisijungė net 185 jaunieji šauliai ir 64 šauliai. Po priesaikos ceremonijos šauliai žygiavo Gedimino prospektu Nepriklausomybės aikštės link, kur dalyvavo trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje. Po ceremonijos, kartu su Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariais ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovais, šauliai žygiavo Gedimino prospektu nešdami net 400 metrų trispalvę, iš kurios Katedros aikštėje suformavo širdį.
Kovo 11-oji Nepriklausomybės atkūrimo diena, šauliai ją paminėjo aktyviai – bėgimuose, sportiniuose turnyruose, iškilmingai – dalyvaudami šventose mišiose, miesto minėjimuose ir džiaugsmingai – atsiimdami apdovanojimus, bei patys juos teikdami. Prie šaulių sąjungos veiklos iš viso prisijungė dar  414 jaunųjų šaulių ir 122 šauliai.

 

Rinktinių informacija

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę