skautai1Betliejaus taikos ugnis – kasmetinė skautų ir ateitininkų vykdoma akcija. Jos metu visi geros valios žmonės dalinasi šventa ugnimi, kuri į Lietuvą atkeliauja iš paties Betliejaus. Šiemet ji per pasaulį nešama su mintimi – „Taika patinka – visi geros valios žmonės jungiasi į tinklą“. Prie taikos akcijos prisijungė ir šauliai.
Į Lietuvą Betliejaus ugnis atvyko gruodžio 14 dieną, o po ją traukiniais pasklido kitą dieną. Iš traukinio Pabradės stotyje šventą ugnį pasiiėmė ir ją net 20 kilometrų neužgesindami jaunieji šauliai nešė iki Pabradės Švč. Mergelės Marijos bažnyčios. Švenčionėlių traukinių stoty ugnį paėmę jaunieji šauliai nunešė ją į Švenčionėlių globos namus.
Vakarų (jūros) 2-osios šaulių rinktinės nariai – ugnį iš skautų perėmę, ja dalinosi su Klaipėdos karo medicinos tarnyba, Klaipėdos įgulos karininkų ramove, Klaipėdos judėjimo kontrolės ir Klaipėdos karo prievolės centrais. Ugnį perėmę šauliai pasinaudojo galimybe pabendrauti su skautais, aptarti galimas bendras veiklas Klaipėdos apskrityje.
Iš Šv. Jurgio bažnyčios Kaune, gruodžio 15 dieną, pamaldų metu, Betliejaus ugnį užsidegė Kauno jaunieji šauliai. Jie leipsnelę parnešė į Vytauto Didžiojo šaulių 2-ąją rinktinę ir LŠS štabą. Iš štabo ugnis keliaus į Karinių oro pajėgų štabą.
Gruodžio 19 dieną pirmą kartą akcijoje sudalyvavo ir LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės jaunieji šauliai. Jie perėmę Beatliejaus ugnį pasižadėjo dalintis taikos simboliu su kitais ir atlikti bent po vieną gerą darbą iki Kalėdų.
Beatliejaus ugnies tikslas primena mums, kad taika prasideda nuo nedidelių darbų, kurie išauga vienybės dėka. Taikos užuomazgos prasideda – kai išmokstame sutarti vieni su kitais, kad ir kokie skirtingi būtume, kai imama suprasti, jog kiekvienas geras darbas – tai žingsnis šviesesnio pasaulio link ir galiausiai, kai suvokiama, kiek daug galima pasiekti, kai bendradarbiauti imasi tūkstančiai žmonių. Ačiū visiems prisidėjusiems ir prisidėsiantiems. Visa nuotraukų galerija.

Rinktinių informacija

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę