SILINERugsėjo 7–15 dienomis Šiluvoje vyko didieji Šilinių atlaidai. Rugsėjo 13-ąją buvo meldžiamasi už Lietuvos karius, partizanus, šaulius ir prašoma Dievo globos Tėvynei. Tą dieną iš visų susirinkusių piligrimų savo vėliavomis ir uniformomis išsiskyrė įvairaus amžiaus Lietuvos kariai, partizanai, šauliai ir savanoriai – visi tie, kurie yra pasiryžę saugoti laisvę, o iškilus grėsmei, už ją kovoti.

Visuotinėje maldoje melsta, kad Lietuva, Europos Sąjunga ir pasaulis priimtų Kristaus dovanojamą ramybę, o Lietuvos kariuomenė būtų patikima taikos ir teisingumo nešėja, gynėja ir palaikytoja.

Karius ir visus piligrimus aikštėje liturgine katecheze Eucharistijai rengė Ruklos įgulos I kapelionato kapelionas kun. Arnoldas Valkauskas. Jis atkreipė dėmesį, jog Šiluvos piligrimai – kariai keičiasi dovanomis: jie atiduoda savo gyvenimą taikos tarnystei, o Dievas juos apdovanoja savo dovanomis.

Šią dieną Šiluvos atlaiduose gausiai dalyvavo ir iš visos Lietuvos susirinkę šauliai, o per visas Šilinių oktavos dienas Šiluvoje kasmet apsilanko iki 100 tūkstančių maldininkų iš visos Lietuvos bei užsienio.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę