juodas Šių metų rugpjūčio 19–21 dienomis vyko kovinių būrių pratybos „Juodasis Vilkas 2016“ Šių pratybų tikslas įvertinti ar formuojami koviniai būriai pasirengę vykdyti numatomas užduotis, kurios gali būti skiriamos ekstremalių situacijų metų.

Pratybų metu buvo aptartos objektų apsaugos ir gynybos, transporto priemonių ir asmenų patikros, žvalgybos ir kovinės savigynos temos bei išbandyti naujai įsigyti taikliojo šaulio ginklai HK MR 308.

Pratybos prasidėjo rugpjūčio 19 dieną iki 21.00 val. į LDK Kęstučio batalioną atvyko 4 šalių skyriai: 6-osios rinktinės štabo kuopos būrys, 7-osios rinktinės „Juodas Vilkas“, 10-osios rinktinės Vilniaus šaulių kuopos, 4 būrio ,,Žalio Velnio“ ir 8 būrio „Apuoko“ skyriai, kurie įrengė miške stovyklavietę ir organizavo dienos tarnybą.

20 dieną iki 13.00 val. vyko kovinės savigynos užsiėmimai, kurių metu šauliai buvo mokomi apsiginti nuo peiliu ginkluoto užpuoliko, stabdyti ir patikrinti transporto priemones, sulaikyti ir apieškoti įtartinus asmens saugomo objekto teritorijoje.

 

Nuo 14.00 val. skyriams buvo paskirstytos užduotys. „Žalio Velnio“ ir „Apuoko“ skyriai vykdė objekto apsaugos ir gynybos užduotis, o „Juodo Vilko“ ir 6-osios rinktinės štabo kuopos skyriai vykdė žvalgybos ir objekto puolimo užduotis.

21 dieną vyko šaudymo pratybos iš pistoletų GLOCK 17, automatinių šautuvų AK 4 ir pusiau automatinių taikliojo šaulio ginklų HK MR 308.

Pratybų pabaigoje vyko rezultatų aptarimas, kurio metų buvo išsakyti pastebėjimai, kas pratybų metu pavyko ir ką reikės tobulinti.

 

Apibendrinant šias pratybas galima pasidžiaugti dalyvavusių šaulių motyvacija, profesionalumu ir atsakingu požiūriu, kurį parodo dalyvių skaičius – iš 42 planavusių dalyvauti pratybose šaulių dalyvavo 41, vienas nedalyvavo dėl pateisinamos priežasties.

Iš poligono kovinių būrių šauliai išvyko pakilios nuotaikos ir su viltimi, kad tokio pobūdžio pratybos bus organizuojamos dažniau.

Taip pat dar kartą sveikiname pratybų dalyvį ir instruktorių Edgarą Gabševičių, kuriam pratybų metu įteikta Vytauto Didžiojo bataliono vado padėka už parodytą sumanumą ir profesionalumą pratybų „Liepsnojantis kalavijas“ metu. 

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę