Rūpindamasi savo brolių ir sesių šaulių psichologine gerove, Lietuvos šaulių sąjunga pradeda bendradarbiavimą su Lietuvos psichologų sąjunga bei buria šaulius, turinčius atitinkamą išsilavinimą.

Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis ir Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Aina Adomaitytė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Tarp šaulių yra nemažai profesionalių psichologų, psichoterapeutų, psichiatrų, kurių profesinės žinios ir šaulystės patirtis yra neįkainojami. Kuo šauliai bus atsparesni psichologiškai, tuo bus stipresni ištikus kokiai nors krizei ar karo grėsmės atveju, sugebės elgtis adekvačiai ir galės padėti ne tik savo artimiesiems, bet ir kitiems žmonėms. Pagaliau, mums labai reikia stiprių lyderių, kad visuomenė žinotų, kuo gali pasitikėti ir kuo sekti tiek taikos metu, tiek ekstremaliose situacijose“, – įsitikinęs plk. ltn. Linas Idzelis.

„Lietuvos psichologų sąjungai šios sutarties pasirašymas labai svarbus. Tikimės, kad mūsų žinios bus naudingos rengiant bendrą ekstremalių situacijų valdymo planą, integruojant pirmąją psichologinę pagalbą į medicininės pagalbos modelį. Taip pat norime prisidėti edukuojant ir ugdant šaulių psichologinį atsparumą ir pasirengimą krizių ir trauminių įvykių metu“, – sako Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Aina Adomaitytė.

Tuo pačiu, šauliai- psichologai, psichoterapeutai, psichiatrai kviečiami burtis bendram tikslui, kad kiekviena rinktinė, kuopa, būrys ar skyrius gautų tinkamus mokymus, kaip pasirūpinti savo ir aplinkinių psichine sveikata ištikus krizinei situacijai.

Tad jeigu esate šios srities profesionalas, kviečiame registruotis REGISTRACIJA

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę