Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės šauliai gilina žinias medicinoje ir tobulina savo praktinius įgūdžius teikti pirmąją medicinos pagalbą kartu su Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų medikais.

Tokia galimybė atsirado Lietuvos šaulių sąjungos vadui plk. ltn. Linui Idzeliui pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generaliniu direktoriumi Tomu Jovaiša.

„Tęsiame Šaulių sąjungos ir mokymo bei mokslo institucijų bendradarbiavimo tradiciją, susiformavusią Pirmosios Lietuvos Respublikos laikais, ugdymo ir valstybės gynybinių pajėgumų stiprinimo srityse. Bendradarbiavimas su Santaros klinikomis ypač svarbus siekiant efektyviau panaudoti tiek šaulių, tiek medikų potencialą rengiantis ekstremaliosioms situacijoms ir jų likvidavimui. Mokysimės vieni iš kitų“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

„Aiškiai suprantame, jog Santaros klinikos yra svarbus nacionalinės gynybos ir ekstremaliųjų situacijų atsako sistemos narys, todėl glaudus bendradarbiavimas su Šaulių sąjunga yra vertingas ir netgi būtinas ruošiant mūsų klinikų kolektyvą, praktiškai išmėginant skirtingus reagavimo scenarijus. Atidžiai analizuojame pratybų metu gautus duomenis, kurie padeda modeliuoti ne tik mūsų įstaigos, bet regiono ir net nacionalines strategijas“, – įsitikinęs Santaros klinikų generalinis direktorius Tomas Jovaiša.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę