Lietuvos šaulių sąjunga pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Viešojo saugumo tarnyba (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos. Susitarta bendradarbiauti mokymų, kvalifikacijos kėlimo srityse, rengiantis ginkluotai gynybai, ugdant vaikų ir jaunimo pilietiškumą bei įgyvendinant kitus bendrus projektus.

„Su VST mus sieja ne vienerių metų bendras darbas. Mes talkiname vieni kitiems pratybose, keičiamės specifinėmis žiniomis  – vienur mes stipresni, kitur jie. Šiandien aiškiai apsibrėžėme, ką galime kartu bendromis jėgomis nuveikti Tėvynės labui“, – sakė Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

„Tarnybai šis susitarimas suteikia galimybę stiprinti bendradarbiavimą su Lietuvos šaulių sąjunga, dalyvauti bendruose mokymuose ir renginiuose, taip tobulinant pareigūnų ir kito personalo kvalifikaciją. Be to, tai padeda ugdyti visuomenės pasitikėjimą ir skleisti informaciją apie Tarnybos veiklą“, – sakė VST vado pavaduotojas atliekantis Tarnybos vado funkcijas Arūnas Paulauskas.

Bendradarbiavimo sutartyje Šaulių sąjunga įsipareigojo teikti metodinę ir karinę pagalbą vykdant VST pareigūnų karinį rengimą, kartu rengti pratybas bei tobulinti įgūdžius bepiločių orlaivių, inžinerinės ir medicininės paramos srityse.

Savo ruožtu VST įsipareigojo teikti pagalbą organizuojant šaulių ir jaunųjų šaulių mokymus, talkinti organizuojant pilietiškumo ir gynybos įgūdžių ugdymą mokyklose, šaulių rengime pratybose, dalintis turima infrastruktūra bei dalyvauti bendrose pratybose. 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę