IMG 7064Antrąją Naujųjų metų dieną Lietuvos šaulių sąjungos paramos Ukrainai grupės nariai išvežė į Ukrainą įrangą kraujo perpylimo centrui. LŠS ir partnerių projekto „Kraujo ryšys“ tikslas – aprūpinti vienintelį Luhansko srityje, neokupuotoje Ukrainos dalyje likusį kraujo perpylimo centrą šiuolaikine aparatūra, būtina renkant, perdirbant donorų kraują ir tiekiant jį vietos ligoninėms. Netoliese esančioje fronto linijoje dažni civilių gyventojų ir kariškių sužeidimai nuo kulkų, skeveldrų ar minų, todėl kraujo centro techninės įrangos atnaujinimas ir stabilus kraujo rezervo sudarymas yra būtinas.
Pirmąją iš surinktos labdaros lėšų įgytą siuntą sudaro automatinis kraujo komponentų atskyrimo, vamzdelių užlydymo įrenginiai ir dvi kraujo svarstyklės-maišyklės. Kelionės metu šauliai taip pat aplankys kitų sričių kraujo centrus ir įvertins įrangos atnaujinimo poreikį.
Prisidėti galite ir jūs, pervesdami pinigų Ukrainos paramos projektui į Lietuvos šaulių sąjungos sąskaitą (Paramos LŠS projektai).

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę