pilisLŠS Vlado Putvinskio-Pūtvio klubo ir Sąjungos vado ats. plk.ltn. Liudo Gumbino iniciatyva liepos 15-20 dienomis į Lenkijos Respubliką išvyksta keturiasdešimties šaulių grupė. Išvykos tikslas – pagerbti kovotojus už laisvę: aplankyti Nepriklausomybės kovų savanorių ir šaulių kapus Beržininkuose bei Seinuose, rašytojo A. Baranausko ir varpininko, V. Kudirkos ideologinio mokytojo dr. J. Kauko kapus Seinuose, Modlino tvirtovę, kurioje kalėjo Lietuvos nepriklausomybės kovų kariai karo belaisviai.
Šauliai taip pat lankysis kryžiuočių sostinėje Malborke (Marienburge) ir Nidzicos pilyje, dalyvaus Žalgirio mūšio 605-ųjų metinių iškilmėse Griunvalde, lankysis Štuthofo koncentracijos stovykloje, kurioje kalėjo šaulys, rašytojas B. Sruoga, užsuks į Swienta Lipka šventovę, vienuolio šv. Brunono nužudymo vietą Gižycke ir kt.
Išvykoje dalyvauja šauliai veteranai ir jaunieji šauliai iš Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Tauragės, Telšių ir Vilniaus apskričių. Jauniesiems šauliams, panorusiems keliauti istoriniais takais, teko rašyti rašinį apie išvykoje numatytas vietas. Aktyviausieji buvo Šalčininkų kuopos jaunieji šauliai.
Išvykos įspūdžiais šauliai ir jaunuomenė pasidalys „Trimite“.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę