holograf2Artėjant vasarai Lietuvos šaulių štabas sulaukia vis daugiau svečių iš užsienio. Štabe svečiavęsis JAV gyvenantis ir LŠS išeivijos veikloje aktyviai dalyvaujantis šaulys Jonas Šostakas atvyko su itin vertingomis ir prasmingomis dovanomis, kurios, pasak dovanotojo, turėtų sustiprinti šaulių galimybes aktyviai priešintis agresoriui.
Pasaulyje žinomos firmos kolimatoriniai taikikliai (angliškai juos vadina Red dot arba Reflex sight) pritaikomi picatinny tvirtinimus turintiems ginklams, todėl idealiai tinka neseniai šaulių ginklines papildžiusiems HK 416 IR HK 417 šautuvams. Po bandymų praktinėmis sąlygomis bus siekiama šiais taikikliais aprūpinti visus šaulių ginklus.
Kolimatorinis taikiklis – tai nesudėtingas, tačiau efektyvumą šaudant į judančius taikinius didinantis optinis elektroninis prietaisas. Pro prieš šaulio akį įtaisytą pusiau skaidraus stiklo veidrodį matome nedidinamą vaizdą, į kurį iš diodo projektuojamas raudonas taškas. Vienoje erdvėje matydamas taikinį ir raudoną tašką šaulys gali dinamiškai šaudyti atmerkęs abi akis. Taip pat palengvėja ir taikymosi procesas, nes pakanka raudoną arba žalią tašką „užvesti“ ant taikinio.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę