„Įsimintinas žygis: gražus gamtiniu atžvilgiu, sunkokas sniego ir ledo atžvilgiu, bet svarbiausia šio žygio dalis – vidinis pasitikėjimas aplinkiniais, kurie tikrai pagaus, kai paslysi, užtemps, jei nepakilsi. Toks istorinis žygis subūrė ir suvienijo daugybę bendraminčių, patriotiškų žmonių: žygiuodama su nepažįstamais žmonėmis pasijutau jų ir šalies dalimi“ – sakė Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių (Kauno apskr.) 2-osios rinktinės šaulė Jolita, su dar bene 3 tūkst. žygeivių įveikusi naktinį žygį „Klaipėdos sukilėlių keliais“.

Pėsčiųjų nakties žygis „Klaipėdos sukilėlių keliais“, skirtas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos datai pažymėti, vyko sausio 19-20 d. jau 23-ią kartą. Šiemet jis buvo skirtas Vyriausiojo Mažosios Lietuvos gelbėjimo komiteto nariui, karo lakūnui Steponui Dariui atminti.  

Naktiniame žygyje dalyvavo virš 3 tūkstančių žygeivių, kurių didžioji dalis šauliai ir jaunieji šauliai iš visos Lietuvos.

„Neįtikėtinas žygis, nors ir nebuvo lengvas, – įspūdžiai dalinosi jaunasis šaulys iš Kauno Titas. – Daug įspūdžių ir naujos patirties. Smagiausia, kad praleidau penktadienio naktį su draugais.“

Šaulė ir jaunųjų šaulių būrelio vadovė Jurga Navikienė, pirmą kartą dalyvavusi šiame žygyje, sakė, kad jai įspūdžiai liks visam gyvenimui, o labiausiai sužavėjo žmonių geranoriškumas.

„Einant naktį, gana sunkiu keliu, yra laiko pamąstyti apie žmones, pasiaukojusius Tėvynės labui ar mėtomus istorijos verpetų. Juk jie turėjo išgyventi daug sunkesnes akimirkas ir atstumus nei aš šiandien. Kaip jie įveikė, kaip susitarė su savimi ir nepasidavė? – klausia savęs šaulė.

Naktinį žygį „Klaipėdos sukilėlių keliais“ organizavo Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-oji rinktinė kartu su Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Klaipėdos skyriumi.

Žygeiviai kelionę Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais pradėjo penktadienio vakarą Priekulėje, o jau šeštadienio ankstyvą rytą baigė Klaipėdoje.

 

Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių (Klaipėdos apskr.) 3-iosios rinktinės, Gen. P. Plechavičiaus šaulių (Šiaulių apskr.) 6-osios rinktinės Putvinskio šaulių būrio, Ritos Gudės ir Ritos Kybartienės nuotraukos.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę