„Šiandien, kai Lietuva gyvena naujų iššūkių laikmetyje, Lietuvos šaulių sąjungos išeivijoje vaidmuo išlieka ne mažiau svarbus nei tuomet, kai reikėjo pagalbos atkuriant Šaulių sąjungą. Šauliškos idėjos turi vienyti išeivijos lietuvius, bet labai svarbi vienybė ir komandinis darbas stiprinant organizaciją ir Tėvynę“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vado pavaduotojas plk. ltn. Gediminas Latvys, šiuo metu viešintis JAV ir lankantis išeivijos šaulius bei kitus lietuvius.

LŠS vado pavaduotojas kartu su LŠS Vlado Putvinskio-Pūtvio prezidentu Stasiu Ignatavičiumi dalyvavo Gen. Teodoro Daukanto jūrų šaulių kuopos įkūrimo 60-ųjų metinių minėjime ir naujų šaulių priesaikos ceremonijoje prie partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui pagerbti skirto paminklo. Renginys buvo skirta ir Lietuvos kariuomenės dienai paminėti.

„Gen. Teodoro Daukanto jūrų šaulių kuopos vadas Vytautas Jurevičius ir kuopos šauliai glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos šauliais, organizuoja renginius, propaguoja šauliškąsias idėjas ir tradicijas, taip prisidėdami prie Lietuvos gynybinių pajėgumų stiprinimo, tautinio paveldo puoselėjimo ir šauliškos dvasios išlaikymo išeivijoje“, – pastebi S. Ignatavičius.

Susitikimuose su Čikagos lituanistinės mokyklos moksleiviais ir mokytojais, taip pat su JAV Waukegan-Lake County lietuvių bendruomenės nariais plk. ltn. Gediminas Latvys plačiau papasakojo apie jaunųjų šaulių veiklas ir galimybes tapti jaunaisiais šauliais gyvenant JAV.

Viešėdamas JAV, LŠS vado pavaduotojas įteikė 3-iojo laipsnio Šaulių sąjungos pasižymėjimo ženklus už nuopelnus Šaulių sąjungai LŠS išeivijoje vadui Ovidijui Bernatoniui ir LŠS išeivijoje vado patarėjui Gintautui Vasilevskiui.

Savaitgalį LŠS šaulius išeivijoje aplankė ir Krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę