„Dirbome daug, išvažiavome ženkliai patobulėję. Su draugiškai nusiteikusiais broliais ir sesėmis norėtųsi susitikti ir kitais metais, pasidalyti patirtimi ir toliau gilinti žinias“, – sakė Daiva Urbonė, Alfonso Smetonos šaulių 5-osios rinktinės šaulė, kurtu su 50 šaulių iš visos Lietuvos dalyvavusi Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) organizuotuose kursuose jaunųjų šaulių būrelių vadovams ir mokytojams.

Keturias dienas su jaunaisiais šauliai dirbantys būrelių vadovai ir mokytai, kurie veda LŠS Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursai (PGĮK) 9 klasių moksleiviams, gilino žinias netoli Kauno įsikūrusioje sodyboje. Patirtimi su jais dalinosi LŠS specialistai ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) instruktoriai.

„Labai svarbu, kad susirenka motyvuoti kursantai, pasiruošę įsisavinti instruktorių dėstomą medžiagą, tuomet ir nauda visokeriopai didesnė“, – sakė mokymų instruktorius, KASP vyr. eilinis Jokūbas Kasperavičius.

LŠS organizuoto kurso dalyviams teko praeiti labai panašų kursą kaip ir jų auklėtiniams: nuo rikiuotės, topografijos, išgyvenimo pagrindų iki karinės ginkluotės bei technikos atpažinimo, judėjimo mūšio lauke, maskuotės ar net higienos lauko sąlygomis.

„Labai reikalingas Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas patiems instruktoriams, kurie paskui rengia mokymus devintokams mokyklose, – sakė Elinga Kazielaitė, Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės šaulė, karė savanorė. –  Naudinga susirinkti instruktoriams iš skirtingų Lietuvos vietų, pasidalyti savo asmenine patirtimi ir žiniomis. Pačiai tekę ne kartą klausyti įvairių paskaitų, kai dar buvau jaunoji šaulė, ir ta informacija kartais skirdavosi. Dabar buvo galimybė susiburti visiems kartu ir susidėlioti vieningą ir vientisą žinių paketą, kurį galėsime vienodai skleisti visos Lietuvos mastu.“

Teko mokytojams ir rankos tvirtumą šaudykloje išbandyti, ir praktiškai pasitikrinti teorines žinias, ir kaip gi be testų. Kursų medžiaga šiek tiek skyrėsi, priklausomai nuo to, kurio jaunųjų šaulių pakopos kurso (I, II ar III) vadovas rengiamas. Atskira mokymu medžiaga pristatyta ir PGĮK mokytojams. Vis dėlto, vienas iš svarbiausių kurso elementų – auklėtinių saugumo užtikrinimas bet kokiomis aplinkybėmis.

„Džiaugiuosi trečius metus gilindamas žinias, ypač gerai, kad šiemet buvo daugiau komandinio darbo. Kadangi jau turiu patirties dirbant su I ir II pakopos jaunaisiais šauliais, galėjau patarti mažiau patyrusiems broliams ir sesėms šauliams. Tikiuosi, kad kitais metais gilinsime žinias ir IV pakopos jaunųjų šaulių būrelių vadovų kurse“, – sakė Šarūnas Vaičiulis, neformaliojo švietimo mokytojas ir Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės jaunųjų šaulių vadas.

Ritos Kybartienės, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės 204-osios kuopos vadės ir Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijos jaunųjų šaulių būrelio vadovės, nuotraukos.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę