Ukrainos nepriklausomybės dieną Lietuvos šaulių sąjungą aplankė grupė mokytojų ir moksleivių iš Lvivo licėjaus „Ліцей імені Героїв Крут у Львові“.

Šio licėjaus moksleiviai, kurių tėvai kariauja už Ukrainos laisvę, liepą dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) rengtoje tarptautinėje sukarintoje stovykloje „Žalgiris 2023“. 

Šiandien licėjaus delegacija atvyko padėkoti LŠS už bendradarbiavimą, už galimybę atvykti į stovyklas ir už paramą kariaujančiai Ukrainai.

„Lauksime licėjaus kadetų ir kitąmet rengiamose Lietuvos šaulių sąjungos stovyklose“, –  patikino LŠS vado pavaduotojas-jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas.

Vlado Putvinskio-Pūtvio klubo prezidentas Stasys Ignatavičius svečiams papasakojo apie Lietuvos šaulių sąjungą ir jos istorinį pastatą.

Beje, ant LŠD štabo pastato Laisvės alėjoje, Kaune, įrengta atminimo lenta sako, kad čia ne kartą yra lankęsis pulkininkas Eugenijus (Jevhen) Konovalecas (1891–1938) – kovų už Ukrainos nepriklausomybę 1917–1920 m. dalyvis, tad Lvivo licėjaus delegacija įsiamžino prie istorinio pastato.

Vaikai iš Ukrainos įvairiose LŠS jaunųjų šaulių stovyklose poilsiauja ir mokosi bene kasmet nuo 2014 m. Visose LŠS organizuojamose stovyklose vaikai ir jaunuoliai laiką leidžia nemokamai.

Reaguojant į karinius veiksmus Ukrainoje ir remiant šalies teritorinį vientisumą, suverenitetą ir nepriklausomybę, 2014 m. veiklą pradėjo LŠS paramos Ukrainai grupė, kuri organizuoja ir koordinuoja paramos rinkimą ir perdavimą Ukrainos žmonėms, padeda rūpintis sužeistais Ukrainos kariais, gydomais Lietuvoje, stiprina ir palaiko ryšius su ukrainiečių organizacijomis, besirūpinančiomis parama ukrainiečių kariams.

2022 m. įkurtas LŠS paramos padalinys Ukrainoje, kuris palaiko bendradarbiavimą ir ryšius tarp Ukrainos karių ir šaulių, rūpinasi sužeistų ukrainiečių karių reabilitacija Lietuvoje, padeda kariaujančių šeimoms, teikia paramą. 

Prisidėti prie paramos Ukrainai gali kiekvienas norintis. Speciali LŠS sąskaita paramai Ukrainai:

AB SWEDBANK
LT16 7300 0101 4629 4586
Paskirtis: parama 

Слава Україні! Героям слава!

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę