„Nuo šaulių prasideda mūsų kaip visaverčių valstybės piliečių gyvenimas”, – teigė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana trečiadienį apsilankęs Lietuvos šaulių sąjungos tarptautinėje sukarintoje stovykloje „Žalgiris 2023“, kuri vyksta Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione.

Pirmoji šalies pora vizito metu stebėjo stovyklautojų šaudymo ir lauko taktikos pratybas, bendravo su stovyklautojais. Lietuvos vadovo teigimu, LŠS vaidmuo stiprinant pilietinį ir patriotinį ugdymą yra svarbi valstybės pilietinės galios stiprinimo grandis, o tokios stovyklos – puiki galimybė įgyti įgūdžių ir žinių, reikalingų kiekvienam Lietuvos piliečiui.

Su Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadovybe Prezidentas aptarė organizacijos veiklą, pasirengimą šalies gynybai bei pajėgumų stiprinimą prireikus remti valstybei gyvybiškai svarbių funkcijų vykdymą.

„Šaulių sąjungos pasirengimas valstybės gynybai ir valstybės institucijų paramai yra neatsiejamas Lietuvos atsparumo, gebėjimo reaguoti į krizes ir grėsmes pajėgumas. Palaikau ambicingą sąjungos siekį suburti 50 tūkst. šaulių organizaciją, integruotą valstybės saugumo ir gynybos poreikiams. Galime ir turime tai padaryti“, – teigė šalies vadovas LR prezidentūros išplatintame pranešime spaudai.

Prezidentas taip pat susipažino su Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ vystymo ir plėtros situacija, apžiūrėjo viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu vystomą naujo karinio dalinio statybos projektą. Planuojama, jog šis ir kiti du – Šiauliuose ir Vilniuje – vystomi batalionų dydžio karinių miestelių projektai bus baigti šių metų pabaigoje – kitų metų pradžioje.

„Kariuomenės modernizavimas ir pajėgumų vystymas eina lygiagrečiai su infrastruktūros parengimu. Nauji kariniai miesteliai bei kiti krašto apsaugos sistemos infrastruktūros projektai turi užtikrinti tinkamas sąlygas Lietuvos kariuomenės vienetams, ginkluotei ir jų įrangai. Priimančiosios šalies paramos ir karinio mobilumo projektų savalaikis parengimas Lietuvai ypač svarbus, nes įgalins sąjungininkų buvimą mūsų šalyje, taip pat greitą atsargų bei karinių vienetų dislokavimą“, – pabrėžė šalies vadovas.

Greta Pajūrio miestelio, Šilalės rajone, esančiame batalione stovyklauja ir mokosi 150 jaunuolių nuo 16 iki 18 metų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Ukrainos. Tai Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai, išlaikę aukščiausias III ir IV rengimo pakopas, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai ir jaunuoliai iš giminingų organizacijų užsienyje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę