Brg. Gen. Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione baigėsi Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių IV pakopos stovykla. Kone šimtas jaunųjų šaulių iš visos Lietuvos sėmėsi žinių, tobulino įgūdžius ir laikė paskutinįjį jaunųjų šaulių rengimo programos egzaminą.

„Labai džiaugiuosi rezultatais. Palyginti su praėjusiais metais, kai jaunųjų šaulių rengimą buvo pristabdžiusi COVID-19 pandemija, pažanga akivaizdi. Susirinko labai stiprus ir motyvuotas jaunimas,“ – džiaugėsi Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas-jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas.

Šiais metais IV pakopos egzaminą sėkmingai išlaikė ir garbingais antsiuvais uniformas pasipuošė virš 70 proc. stovykloje dalyvavusių jaunųjų šaulių.

Pasak jaunųjų šaulių vado, IV pakopos stovykla reikalauja daug jėgų, sumanumo, gebėjimo dirbti komandoje. Čia susirenka savo kartos lyderiai iš visų 10-ies Lietuvos šaulių sąjungos rinktinių.

Kiekvieną jaunųjų šaulių žingsnį devynias dienas trunkančioje stovykloje stebi ir vertina instruktoriai: vienas iš tikslų yra suvienodinti jaunųjų šaulių pasirengimo lygį, nes jaunuoliai iš skirtingų rinktinių turi išmokti dirbti kartu, būrio sudėtyje.

„Svarbiausia, ko išmokau, tai kantrybės ir darbo komandoje, kai reikia suderinti ir priimti skirtingas nuomones, – sako Kotryna Dumbliauskaitė, Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių (Alytaus apskr.) 1-osios rinktinės jaunoji šaulė ir geriausia šios stovyklos kursantė. – Taip pat reikėjo išmokti greitai priimti sprendimus kritinėse situacijose, nepasimesti ir nepasiduoti, jeigu nepavyksta įvykdyti užduoties. Tai juk visų pirma – patirtis.“

Kitiems jauniesiems šauliams Kotryna linkėjo kantrybės ir nepasiduoti iškilus sunkumams, kovoti dėl savo tikslų ir nepamiršti, kad visa tai darome Tėvynės labui.

Jaunieji šauliai rengiami pagal keturių pakopų programą. Pirmoji ir antroji pakopos yra labiau įvadinės, trečioji orientuota į lyderių rengimą, o paskutinė ketvirtoji – lyg įvadas žengiant į suaugusių šaulių gretas. Išlaikius IV pakopas, sulaukus pilnametystės ir atlikus kovinius šaudymus, jauniesiems šauliams gali būti užskaitomas bazinis šaulio įgūdžių kursas.

Kiekvienų mokymų metu jaunuoliai įgyja teorinių ir praktinių žinių – karybos, Lietuvos istorijos, lyderystės, pilietiškumo, sveikos gyvensenos. Išlaikę gebėjimų egzaminą gauna tai liudijantį sertifikatą ir antsiuvą.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę