Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) suvienijo jėgas bendram projektui: sukurtas trumpų vaizdo įrašų ciklas, kur jaunieji šauliai dalijasi patarimais, kaip saugiai elgtis ne tik gatvėje, gamtoje, vandenyje, bet ir socialiniuose tinkluose, bei ką daryti ištikus nelaimei. 

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, jaunieji šauliai neabejotinai yra vieni iš jaunosios kartos lyderių ir pilietiškumo, atsakomybės, brandos pavyzdys savo bendraamžiams.

„Patarimai, kaip saugiai praleisti vasarą, ką daryti kritinėse situacijose, kilo iš jų pačių patirties bei šauliško pasirengimo, todėl kviečiame ir vaikus, ir jų tėvus, globėjus, kitus artimuosius juos ne tik išklausyti, bet ir aptarti, įsidėmėti. Tikime, kad jaunųjų šaulių balsas pasieks jų bendraamžius ir įtikins labiau save tausoti“, – sako I. Skuodienė. 

Vaizdo įrašuose filmavosi LŠS Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės jaunieji šauliai. Pasak rinktinės vado mjr. Mindaugo Miliaus, jaunųjų šaulių ugdymo programose ypatingai daug dėmesio skiriama saugumui užtikrinti: ne tik skatinamas atsakingas elgesys, bet ir ugdomi gebėjimai suteikti pagalbą įvykus nelaimei.

„Labai tikiuosi, kad Lietuvos šaulių sąjungos ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos projektas padės vaikams išvengti nelaimių. Visiems saugios vasaros!“ – linkėjo mjr. M. Milius.

Jaunimui skirtuose vaizdo įrašuose kalbama apie saugumą gamtoje ir kaip elgtis nenumatytose situacijose – pasiklydus ar netikėtai prasidėjus audrai. Jaunieji šauliai bendraamžiams išsamiai paaiškina apie pavojus vandenyje ir prie jo, kaip elgtis pradėjus skęsti ir kaip saugiai pagalbos ranką ištiesti skęstančiajam.

Dalijamasi ir patarimais, kaip vasarą užtrukus lauke, pasirinkti saugų kelią namo, paaiškinama, kodėl svarbu sugrįžti namo su tėvais, globėjais sutartu laiku. Aptariamos ir socialiniuose tinkluose kylančios grėsmės.

„Elgesys, kuris skaudina kitus, negali būti toleruojamas. Tolerancijos turime mokytis patys ir mokyti šalia esančius draugus“, – vaizdo filmuke kalba jaunoji šaulė Kamelija bei kviečia gerbti vieniems kitus.

Vaiko teisių gynėjai tikisi, kad edukaciniai vaizdo filmukai bus dar viena priežastis su vaikais namuose ar mokykloje pasikalbėti apie saugumą, atsakomybę, toleranciją ir pagarbą – pamatines vertybes, kurių mokomi jaunieji šauliai ir kurios svarbios kiekvienam iš mūsų.

Edukacinius filmukus galite peržiūrėti čia: https://bit.ly/SaugiosVasaros

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę