Gegužės 20 d. Burbiškių kaime, Šilalės r., iškilmingai pašventintas paminklas žuvusiems už Tėvynės laisvę partizanams.

Paminkle įamžinti Žemaičių apygardos vadas plk. Vladas Montvydas-Žemaitis ir jo adjutantas Bronius Alūza-Bedalis, Perkūnas.

Renginyje dalyvavęs Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis, pasipuošęs rekonstruota partizano uniforma, priminė, kaip svarbu iš kartos į kartą perduoti kovos už laisvę dvasią ir stovėti laisvės sargyboje.

„10 metų vyko didvyriška ginkluota kova. Partizanai ant laisvės aukuro padėjo savo gyvybes. Be šios didvyriškos kovos nebūtų Kovo 11-osios, neturėtume laisvės šiandien“, – kalbėjo Lietuvos šaulių sąjungas vadas. Jo teigimu, partizanai kovojo ne už save – jų kova už laisvę buvo skirta ateities kartoms – tai yra, mums, šiandien gyvenantiems laisvoje Lietuvoje.

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai plk. Vlado Montvydo-Žemaičio ir jo adjutanto Broniaus Alūzos-Bedalio, Perkūno atminimą pagerbė haubicų salvėmis.

Pagarbą kritusiems už laisvę atidavė ir Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės Palangos kuopos šaulių vyrų choras, kuriame dainuoja plk. Vlado Montvydo-Žemaičio sūnus Algirdas Montvydas.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę