DSC 0280Gegužės 18-ąją Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės šauliai ir jaunieji šauliai dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-osios rinktinės poligone IMG 0449(Pagudonė, Telšių r.) surengtose planinėse šaudymo pratybose.
Pratybų, kurių instruktoriai buvo rinktinės vyresnieji šauliai ir KASP kariai savanoriai, metu buvo šaudoma iš pistoleto “Sig Sauer””,  „AK-74” ir lygiavamzdžio šautuvo “HL-12-102”. Neįprastoje rungtyje – šaudyme į skriejančias lėkIMG 0386štutes – geriausiai sekėsi šauliams iš Mažeikių kuopos. Šaulė Erika Paulauskaitė pasižymėjo išskirtiniu taiklumu.
Tą pačią dieną vyko atrankinės šaudymo pratybos. Taikliausi pasirodžiusieji dalyvaus LŠS rinktinių šaudymo varžybose Šiauliuose birželio 10 d.

Alsėdžiuose surengtose atrankinėse jaunųjų šaulių sporto varžybose paaiškėjo, kurie Žemaitijos rinktinės jaunuoliai gegužės 29-birželio 1 dienomis vyks į LŠS sporto žaidynes Giruliuose. Šaudymo rungtyje labai gerai pasirodė jaunoji šaulė iš Varnių kuopos V. Vėliūtė, vasaros orientacinio sporto ir virvės traukimo rungtyse stipriausi pasirodė esantys Alsėdžių kuopos jaunuoliai, o Telšių 5-osios kuopos jaunieji šauliai pirmavo biatlono ir kliūčių ruožo rungtyse. Daugiausiai pirmųjų vietų pelnė Alsėdžių kuopos nariai, antrąją – telšiečiai.
Paruošti trasas ir įrengimus jaunimo sportinėms rungtims geranoriškai talkino vyresnieji šauliai: Telšių kuopos vadas A. Juška, Mažeikių kuopos Viekšnių ir Tirkšlių būrių vadai A. Šliažas ir S. Pauliukas.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę