Savaitgalį vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės organizuojamas pėsčiųjų žygis, skirtas trims karių savanorių kartoms atminti, kuriame gausiai dalyvavo LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės šauliai ir jaunieji šauliai.

Žygis apjungė tris skirtingus laikmačius kovojant už tautos Nepriklausomybę: Nepriklausomybės kovas 1918-1920 m. ir jų dalyvius, rezistencinį laikotarpį po antrojo pasaulinio karo ir partizanines kovas 1990-1991 metų įvykius ir karių savanorių indėlį kovojant dėl tautos nepriklausomybės.

Tradiciniu tapusio žygio maršrutas driekėsi nuo Dainavos apygardos partizanų štabo bunkerio iki Alytaus Laisvės angelo aikštės. Žygio metu įvairiuose sustojimuose dalyviai turėjo galimybę išsamiau sužinoti apie Lietuvos istorijos faktus, susijusius su karyba, Lietuvos kariuomene ir kovomis dėl nepriklausomybės.

Žygio pradžioje iššautos atminimo salvės trims karių savanorių kartoms. Nepriklausomybės kovų dalyviai. Renginio pabaigoje Laisvės angelo aikštėje Alytaus miesto sode degant 14 Laisvės deglų, prisimintos Sausio 13-osios aukos.

Žygis organizuojamas jau trečius metus sausio mėnesį, taip solidariai paminint Laisvės gynėjų dieną ir prisimenant visus, kurie kovojo už mūsų šalies Laisvę.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę