IMG 9271x Balandžio 22 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir Krašto apsaugos ministerijoje buvo apdovanoti moksleivių fotografijų konkurso „NATO užrašas gyvai“ nugalėtojai.
Vertinimo komisija iš 53 konkurse dalyvavusių Lietuvos mokyklų, pateikusių per 74 originalius darbus, išrinko po geriausią pagal tris amžiaus kategorijas. Penktų – aštuntų klasių pogrupio nugalėtojais tapo Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės Marijampolės jaunųjų šaulių 8-osios kuopos jaunieji šauliai. Jiems taip pat įteiktas specialus prizas. Visą savaitę Krašto apsaugos ministerijos socialinio tinklo „Facebook“ draugai balsavo už labiausiai patikusią „NATO užrašas gyvai“ mokinių nuotrauką ir geriausia išrinko Marijampolės jaunųjų šaulių.
Prezidentūros Baltojoje salėje vykusio renginio metu šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino konkurso „NATO užrašas gyvai” nugalėtojus ir įteikė Lietuvos trispalves bei NATO žemėlapius.
„Narystė NATO – Lietuvos saugumo ir laisvės garantas. Prieš 10 metų priimtas sprendimas išlieka gyvybiškai svarbus. Grėsmės akivaizdoje nesame vieni ir sulaukiame realios paramos iš sąjungininkų. Svarbu, kad būtume atsparūs ir informacinėms grėsmėms, todėl būtina skatinti jaunų žmonių pilietiškumą ir sąmoningumą”, – sakė Prezidentė.
Krašto apsaugos ministerijoje vykusių apdovanojimų ceremonijos metu krašto apsaugos viceministras A. Valys sakė: „Noriu pasidžiaugti, kad pirmą kartą organizuojamas tokio pobūdžio konkursas, sulaukė didelio mokinių susidomėjimo. Nuoširdžiai dėkoju ir sveikinu visus konkurso dalyvius, laureatus, mokytojus – visos atsiųstos nuotraukos vertos tik aukščiausių balų. Linkiu aktyviai dalyvauti mokyklos ir visuomeninėje veikloje, padėti vieni kitiems, nes visos jūsų svajonės išsipildys tik tada, kai būsite vieningi“.
Lietuvos narystės NATO dešimtmečiui paminėti skirtą konkursą rengė ir pateiktus darbus vertino Pilietinės gynybos centro prie KAM, Krašto apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų atstovai. Iš keliolikos geriausių nuotraukų parengta fotografijų paroda keliaus per įvairias valstybės ir švietimo institucijas.
Nuotrauka- R. Dačkaus

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę