Gruodžio 17 dieną, Ketūnų kaime, Mažeikių rajone Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės šauliai pagerbė vieno žymiausių Lietuvos partizano Juozo Vitkaus Kazimieraičio atminimą.

Ankstyvą šeštadienio rytą šauliai susirinko prie plk. ltn. Juozo Vitkaus Kazimieraičio garbei pastatyto paminklinio akmens, padėjo gėles, uždegė atminimo žvakeles bei vyko pokalbiai prisimenant partizanų vado nuveiktus darbus.

Susirinkti ir paminėti Juozo Vitkaus atminimą rinktinės šauliams buvo kelios progos. Vos daugiau nei prieš savaitę – nustatyta partizano palaidojimo vieta Leipalingyje. Taip pat jo gimimo dienos proga sukurtas ir pristatytas režisierės Agnės Zalanskaitės filmas „Bučiuoju Juozas“, kurio peržiūroje dalyvavo gausus skaičius Mažeikių 801-osios kuopos šaulių, jaunųjų šaulių ir miestiečių.

Juozas Vitkauskas buvo vienas iš žymiausių Lietuvos partizanų, kuris dalyvavo pasipriešinimo kovose prieš Sovietų Sąjungos okupaciją po Antrojo pasaulinio karo. Jis dėl savo drąsos ir atkaklumo kovojant už Lietuvos nepriklausomybę ir buvo vadinamas „Lietuvos partizanų vadu“. Juozas Vitkauskas mirė 1954 metais, bet jo atminimas ir indėlis Lietuvos istorijoje yra neužmirštamas.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę