Praėjusią savaitę Veliuonos jaunieji šauliai lankėsi Tauragės tremties ir rezistencijos muziejuje. Jauniesiems šauliams muziejaus vadovas, šaulys Raimondas Matemaitis papasakojo apie muziejaus įkūrimą bei skaudų Lietuvai tremties ir rezistencijos laikotarpį.

Muziejaus pastate sovietmečiu buvo NKVD kalėjimas, kuris mena šiurpius žmonių kankinimus, žudymus. Ekspozicijoje pasakojama apie tremtį, kalėjimus ir lagerius, krašto partizanų gyvenimą bei rezistentų kančias.

Muziejaus erdvėse įrengtas partizanų bunkeris-slėptuvė, kur saugojami išlikę įvairūs partizanų daiktai, reikmenys. Taip pat įrengtas interaktyvus tardymo kambarys, kuriame lankytojai gali patys dalyvauti tardyme.

Prisiminimui muziejaus vadovas padovanojo knygą „Šubertinė“, kurioje pasakojama apie skaudžią muziejaus pastato istoriją, jame patirtas kančias.

Vėliau jaunieji šauliai apsilankė Tauragės lazerinėje šaudykloje, kurioje išbandė taiklumą ir varžėsi dėl prizų. Veliuonos jaunuosius šaulius ir būrelio vadovą pasitiko bei veiklas koordinavo LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės neformalaus švietimo mokytoja Toma Valančiūtė

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę