Lapkričio 19 d., minint Lietuvos Kariuomenės atkūrimo 30-metį, Liuksemburgo Didžiojoje Hercogystėje gyvenančių pilietiškai aktyvių ir patriotiškai nusiteikusių lietuvių bendruomenė susirinko į renginį Liuksemburgo Lituanistinėje mokykloje „Avilys“. Iškilmingo renginio tikslas – įkurti Lietuvos šaulių sąjungos Liuksemburgo šaulių būrį.

Lietuvos valstybei ir Lietuvos Šaulių Sąjungai prisiekė 17 šaulių ir pasižadėjimo žodžius ištarė du jaunieji šauliai. Kaip parodė pokario rezistencijos laikotarpis, net ir ne Lietuvos teritorijoje reziduojančioms aktyvioms lietuvių bendruomenėms pavyko nuveikti milžiniškus darbus siekiant ginti valstybės interesus, išlaikyti vienybę ir atsikovoti laisvę. Taigi ir Liuksemburgo šauliams, kaip ir kitiems išeivijoje įkurtiems šaulių padaliniams, numatomas platus sudėtingų ir svarbių veiklų spektras, siekiant toliau saugoti ir stiprinti mūsų valstybingumo pamatus.

Ceremonija prasidėjo naujų LŠS narių priesaika bei jaunųjų šaulių pasižadėjimu. Prisiekusius sveikino: LR Seimo Nacionalinio Saugumo ir Gynybos Komiteto (NSGK) narys prof. Valdas Rakutis, LR ambasados Belgijos karalystėje ir Liuksemburgo Didžiajai Hercogystei konsulas Justas Vaišnoras, Kovo 11-sios akto signatarė, Europos audito rūmų narė Laima Andrikienė, Lietuvių bendruomenės Liuksemburge pirmininkas Aleksandras Čyras, LŠS vadas plk. Albertas Dapkus, LŠS Vytauto Didžiojo 2-sios šaulių rinktinės vadas Vytautas Žymančius.

Vėliau po ceremonijos vyko LR Seimo nario prof. Valdo Rakučio paskaita apie pilietiškų nevyriausybinių organizacijų ir išeivijos vaidmenį Lietuvos gynyboje.

Džiaugiamės kad prie jau egzistuojančių LŠS padalinių Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Norvegijoje, Šiaurės Airijoje, Vokietijoje prisijungė ir Liuksemburgo šaulių būrys. Sveikiname brolius ir seses Liuksemburgo šaulius prisijungus prie LŠS šeimos.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę