1962 m. lapkričio 13 d. Kelmėje mirė vienas ryškiausių tarpukario Lietuvos valstybės, politinis ir visuomenės veikėjas, Šaulių sąjungos Centro valdybos pirmininkas Stasys Šilingas. Minint šios iškilios Lietuvos asmenybės 60-ąsias mirties metines, lapkričio 12 d. Šakių rajono savivaldybės, LŠS V.Putvinskio-Pūtvio klubo, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ir Lietuvos Respublikos Seimo narės Irenos Haase iniciatyva Šakių rajono savivaldybės Gerdžiūnų filialo viešojoje bibliotekoje buvo organizuotas minėjimas.

Renginys prasidėjo Ilguvos kapinėse prie Stasio Šilingo, jo žmonos ir dukters kapo, prie kurio pasisakė Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis ir vienas iš renginio organizatorių, šaulys prof. Arimantas Dumčius. Prie kapo padėjus gėles ir uždegus žvakutes, Ilguvos Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios.

Gerdžiūnų bibliotekos salėje minėjimo metu pranešimus skaitė Seimo narė I. Haasė („Stasys Šilingas – vienas iš Lietuvos Respublikos teisinės sistemos pagrindų kūrėjų“), LŠS V.Putvinskio-Pūtvio klubo prezidentas Stasys Ignatavičius („S.Šilingas – Lietuvos šaulių sąjungos ir patriotinių bei kultūros organizacijų kūrėjas“), prof. A.Dumčius („S. Šilingas – Sibiro kalėjimų kankinys“) ir mokytoja Ona Rakauskienė („S. Šilingo šeima“). Minėjimo metu telefoniniu ryšiu renginio dalyvius pasveikino ir apie S.Šilingo paskutines gyvenimo dienas papasakojo Romoje gyvenantis S. Šilingo vaikaitis Saulius Kubilius.

Minėjimo metu veikė knygų ir spaudos apie S. Šilingą bei kraštietės, tremtinės Liucijos Dumčiūtės-Pociūnienės tapybos darbų parodos.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę