Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės jaunieji šauliai 28-29 d. orientacinėse pratybose „Pažink savo kraštą 2022“ Pavandenėje. Pratybose dalyvavo jaunieji šauliai iš Alsėdžių, Gabijos – Sodų, Kalnėnų, Tryškių, Telšių, Varnių – Janapolės būrių. Iš viso pratybose dalyvavo beveik 100 šaulių ir jaunųjų šaulių.

Rinktinės jaunųjų šaulių sąskrydis prasidėjo paskaita, kurios tema „Ką reikia žinoti karo atveju“, ją vedė buvę Gabijos būrio šauliai, KASP kariai. Po paskaitos išklausę instruktažą šauliai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, naktinėse orientacinėse pratybose „Pažink savo kraštą 2022“ Pavandenėje. Dalyviai pasiskirstę į komandas turėjo įveikti 8 km. atstumą tamsiu paros metu.

Grįžus visų laukė karšta košė ir daržovių šiupinys. Pasisotinę ir šiek tiek atsikvėpę, šauliai varžėsi įvairiose asmeninėse rungtyse: smiginio, atsispaudimų ir komandinėse šaudymo iš pneumatinio šautuvo, šaudymo iš airsoft G36 bei virvės traukimo. Iš karto po to vyko protmūšis tema „Lietuvos šaulių sąjunga, Lietuvos kariuomenė, Lietuvos istorija“ bei diskoteka.

Nors poilsio buvo nedaug, ryte po apdovanojimų jaunųjų šaulių nuotaikos buvo puikios.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę