Lietuvos šaulių sąjunga, vykdydama vieną iš pagrindinių savo uždavinių – šviesti visuomenę valstybės gynybos, nacionalinio saugumo temomis, – drauge su Vytauto Didžiojo universitetu organizuoja Lietuvos nacionalinio saugumo konferenciją, kuri vyks 2022 m. lapkričio 15 d. Vytauto Didžiojo universiteto rūmuose, Kaune, S. Daukanto g. 28.

Išsamesnė informacija ir registracija į konferenciją: https://www.sauliusajunga.lt/konferencija/

Lietuva neturi daug gyventojų, neturi strateginio gylio, turi ribotus išteklius todėl gynybos visuotinumas, piliečių dalyvavimas stiprinant ir ginant savo šalį, pilietinis pasipriešinimas ne tik ginklu, bet ir nesmurtinis pasipriešinimas yra labai svarbūs faktoriai valstybės gynybos ir saugumo architektūroje.  

Vienas iš svarbiausių valstybės stiprybės veiksnių, visuomenės pilietiškumas ir jos dalyvavimas veikloje prisidedančioje prie valstybės saugumo stiprinimo. Kuo didesnis skaičius dalyvaujančių piliečių ir organizacijų – tuo stipresnė valstybė. Valstybė turėtų būti suinteresuota sudaryti sąlygas ir skatinti šioje srityje veikti visuomenines, nevyriausybines organizacijas, asociacijas, verslą. 

Kaip suaktyvinti  organizacijų įsitraukimą į visuotinę gynybą? Koks galėtų būti verslo vaidmuo visuotinėje gynyboje? Kokiais pajėgumais visuomeninės organizacijos ir verslas galėtų prisidėti prie visuotinės gynybos? Kaip Lietuvos šaulių sąjunga galėtų įtakoti visuomenės ir organizacijų įsitraukimą į visuotinę gynybą? 

Antrosios diskusijos pranešėjai:

Moderatorius: Dr. Deividas Šlekys 

Vilniaus universiteto docentas, Lietuvos karo akademijos docentas. Vilniaus universiteto Akademinės etikos centrinės komisijos narys. TSPMI Ginčų sprendimo komisijos pirmininkas. Tarybos narys, TSPMI. Apdovanotas daugybe apdovanojimų. 

Pagrindinis pranešėjas: Tomas Jermalavičius 

Tomas Jermalavičius yra Tarptautinio gynybos ir saugumo centro (ICDS) Taline studijų vadovas ir tyrėjas. Prieš 2008 m. tapdamas ICDS komandos nariu, jis nuo 2001 m. buvo Lietuvos vyriausiuoju nacionaliniu atstovu ir dėstytoju Baltijos gynybos koledže Tartu bei, 2005-2008 m., šio koledžo dekanu. 1998-2001 m.  jis dirbo LR Krašto apsaugos ministerijos Gynybos politikos ir planavimo departamente, o 2005 m. užėmė šio departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas. Nuo 2017 m. jis taip pat yra Europos koledžo vizituojantis profesorius Natoline (Varšuva). ICDS jo pagrindinės tyrimų sritys yra gynybos politika ir strategija, regioninis saugumas ir gynybos bendradarbiavimas Baltijos jūros regione, naujų technologijų įtaka saugumui ir gynybai, energetinis saugumas ir visuomenės atsparumas. Jis yra baigęs politikos mokslų bakalauro studijas Vilniaus universitete, karo studijų magistro studijas Londono King’s koledže ir verslo vadybos magistro studijas Liverpulio universitete (Jungtinė Karalystė). 

Pranešėjas: Andrius Romanovskis 

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas, lobistas ir viešosios politikos ekspertas, šaulys bei buvęs SKAT savanoris. 

Pranešėjas: Edmundas Jakilaitis 

Televizijos žurnalistas ir prodiuseris. Šaulių sąjungos narys bei Lietuvos kariuomenės karys savanoris.    

Pranešėjas: Andrius Bautronis 

Raseinių rajono savivaldybės meras, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės Ariogalos kuopos šaulių vadas. Įgyvendino Lietuvos partizanų memorialo Kryžkalnyje, įamžinančio Lietuvos partizanų ir jų rėmėjų atminimą. Iniciavo Lietuvos partizanų Prisikėlimo apygardos štabo bunkerio Daugėliškių miške (Raseinių r.) atstatymo ir atnaujinimo darbus. Apdovanotas III laipsnio Lietuvos šaulių sąjungos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus šaulių sąjungai“ (2012), Lietuvos policijos generalinio komisariato trečiojo laipsnio policijos pažymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ (2022). 

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę