saja 007 Lapkričio 9 d. Lietuvos šaulių studentų korporacija „Saja“ gražiai paminėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio 140-ąsias gimimo metines ir akademinio šaulių jaunimo organizacijos 79-metį.saja 011
Į laikinąją sostinę atvykę įvairiuose miestuose gyvenantys sajūnai  po šv. Mišių Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje pagerbė Šaulių sąjungos ideologą – prie jo biusto, esančio  Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, padėjo gėlių ir uždegė žvakeles. Šventė pratęsta Karinių oro pajėgų štabo rūmuose. Čia skambėjo sveikinimai, linkėjimai tęsti sėkmingai šaulių studentų pradėtą darbą bei atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų. „Saja“ narius sveikino korporacijos rėmėja europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Seimo narys, šaulys prof. Arimantas Dumčius, LŠS vado ats. plk. Antano Plieskio vardu – Kauno apskrities 2-osios šaulių rinktinės vadas Minvydas Mikalauskas, o taip pat kitos studentų korporacijos: „Republica”, „Tautito”, „Fraternitas- Lituanica”, „Neo – Lituania”, Akademinė skaučių draugovė.
„Saja“ sendraugis Mindaugas Nefas susirinkusiesiems pristatė neeilinę Vlado Putvinskio  asmenybę ir jo veiklas, buvo parodytas sajūnės Modestos Skinkaitienės filmukas apie studentų organizaciją tarpukariu ir dabar, o LŠS štabo Garbės sargybos kuopos jaunieji šauliai vyresniuosius brolius ir seses pasveikino dainomis ir šokiu.
Plačiau – žurnale „Trimitas“

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę