Spalio 25 d. Rokiškio rajono šauliai ir jaunieji šauliai drauge su bendraminčiais bei draugais Latvijoje pagerbė 1918 – 1920 metais čia kovojusiuosius už Lietuvos laisvę.
Červonkos kapinėse, esančiose netoli Eglainės miestelio, ilsisi už Lietuvos laisvę žuvę kariai savanoriai, Lietuvos ir Latvijos pasienyje kovoję su1383283 711692372192619 811681051 n bermontininkais. Įspūdingas paminklas ir trisdešimt vienas pilkas kryželis primena apie čia vykusias kovas, o šalia kapinių stovintis kryžius –  apie žuvusius Ilukstės pulko lietuvių ir latvių partizanus.
Po šv. Mišių ir iškilmingo minėjimo prie paminklo pražydo gėlės, supleveno žvakių liepsnelės, suskambo patriotinės dainos.
Prieš 25 metus čia, Červonkoje, įvyko pirmasis sąjūdiečių mitingas, tad gausus būrys dalyvių taip pat paminėjo šią sukaktį.
Grįždami namo Rokiškio jaunieji šauliai aplankė Subatės miestelyje esančius savanorių ir pokario partizanų kapus. O grįžę namo – savanorių, pirmųjų sąjūdiečių ir Petro Gužo kapą. Šis žmogus buvo vienas iš tų, kurie 1919 metais sausio 1-ąją Gedimino pilyje iškėlė Lietuvos trispalvę.
Toks žuvusių šaulių, karių, partizanų pagerbimas prieš Vėlines tampa tradiciniu ir į jį kasmet įsijungia vis daugiau patriotiško jaunimo.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę