Liepos pradžioje Estijos organizacija Noored Kotkad pakvietė dvylika Lietuvos jaunųjų šaulių į stovyklą, vykusią Mammaste gyvenvietėje.
IMG 0787Stovykla prasidėjo kiek netradiciškai prie pratybų pripratusiems Lietuvos šauliams: menine programa, vėliavos gaminimu, sveikinimo kitai komandai kūrimu. Antroji diena buvo IMG 0739nuotaikingesnė. Karinėmis mašinomis stovyklautojai buvo nuvežti į kelių muziejų, kur pamatė, kaip keitėsi kelio ženklai, kelio dangos ir keliavimo priemonės Estijoje. Paskui kiekvienai grupei teko „sumedžioti“ nuotraukas tam tikrose vietose. Antroje dienos pusėje jaunimas dalyvavo  įvairiose dirbtuvėse: gamino iš medžio, vielos, karpė. Trečia, ir turbūt nuotaikingiausia šauliams buvo sporto diena. Tiesa, sporto šakos buvo gana netradicinės: lietuvaičiai laimėjo pirmą vietą indiakos varžybose, antrąją – disko metimo – golfo žaidime, trečiąją – orientacinio sporto varžybose, taip pat dalyvavo porų futbole, šaudė, lipo iš apverstos mašinos.
Po kelių naktų, praleistų kareiviškose palapinėse, maudymosi ežere ir nuotaikingos programos, jaunieji šauliai grįžo namo pavargę, bet laimingi ir susiradę daug naujų draugų.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę