Penktadienį pirmoji ponia Diana Nausėdienė Prezidentūros rūmų sode susitiko su jaunuoliais iš Ukrainos, kurie visą savaitę dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės organizuotoje poilsinėje vasaros stovykloje jaunimui. Susitikimo metu vaikai papasakojo apie stovykloje įgytus naujus įgūdžius, pasidalino savo įspūdžiais, nebuvo aplenkta ir karo Ukrainoje tema – vaikai pasakojo apie Rusijos agresijos Ukrainoje metu patirtus išgyvenimus, mokymosi ir patriotinio ugdymo patirtimi šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Pirmosios ponios teigimu, labai svarbu, kad yra sudaromos galimybės skaudžias patirtis turintiems vaikams dalyvauti vasaros stovyklose ir bent šiek tiek pamiršti karo metu patirtus išgyvenimus. „Svarbu, kad Lietuvos šaulių sąjunga labai gerai supranta paramos ukrainiečių vaikams poreikį. Patriotinės vertybės, kurias skiepija jaunųjų šaulių stovyklos, apsikeitimas patirtimi, šiandien kaip niekada aktualūs. Džiugina besimezgantis stiprus ryšys tarp lietuvių ir ukrainiečių jaunosios kartos“, – sakė D. Nausėdienė.

Stovyklos metu 20 ukrainiečių vaikų kartu su jaunaisiais šauliais dalyvavo įvairiose veiklose: edukacijose, sportiniuose žaidimuose, rikiuotės, šaudybos, topografijos užsiėmimuose. Po savaitės praleistos stovykloje, penktadienį vaikai dalyvavo Valstybės pažinimo centro organizuojamoje ekskursijoje ir edukacijoje apie Lietuvos valstybingumą. Šeštadienį lankysis Vilniuje ir Trakuose esančiuose istorijos muziejuose.

„Lietuvos šaulių sąjunga stengiasi, kad stovyklose vaikai bent šiek tiek užmirštų patirtus išgyvenimus, prasiblaškytų ir susigrąžintų vaikystės džiaugsmą. Tikimės, kad stovyklose dalyvavę vaikai išvyks pasisėmę pozityvių emocijų, susiradę naujų draugų, o užmegztas ryšys nenutrūks“, – sakė Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas-jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas.

Ukrainiečių jaunuolių dalyvavimu stovykloje rūpinosi LŠS Paramos Ukrainai grupė ir Ukrainoje veikianti nevyriausybinė organizacija „Foundation for Community Develompent“, teikianti paramą nuo karo baisumų nukentėjusiems asmenims.

Jau ne vienerius metus į Lietuvos šaulių sąjungos organizuojamas vasaros stovyklas atvyksta vaikai iš Ukrainos. Šie metai ne išimtis – drauge su jaunaisiais šauliais vasaros stovyklose šiemet dalyvavo daugiau nei pusšimtis ukrainiečių.

Nuotr. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos / Matas Baranauskas

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę