Alytaus šaulių namų kiemelyje po beveik 50 metų naujam gyvenimui prikeltas ir atrenovuotas fontanas „Tulpė“. Kartu su fontanu buvo sudėtos naujos trinkelės, atsodintas rožynas.

„Džiugu, kad su miesto ir rėmėjų pagalba buvo sutvarkytas fontanas, sudėtos naujos trinkelės ir atsodintas rožynas. Tikimės, kad jau artimiausiu metu tęsime darbus ir galėsime atnaujinti tvorą, skiriančią Šaulių namus ir miesto sodą.“,- kalbėjo LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės vadas Skirmantas Valatkevičius.

Alytaus šaulių namų kiemelyje esantis fontanas buvo pastatytas 1938 metais ir buvo viena pagrindinių susitikimų vietų esančių mieste. Paskutinį kartą fontanas buvo rekonstruotas 1978 metais, tačiau pastaruosius keturis dešimtmečius fontanas neveikė.

Planuose dar keli projektai. Jau artimiausiu metu yra planuojama rekonstruoti Šaulių namų tvorą. Tuo tarpu Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro iniciatyva turėtų išdygti paminklas, skirtas, partizanui, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio 1949 m. vasario 16 d. deklaracijos signatarui Juozui Šibalai – Diedukui.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę