Minint Gedulo ir vilties dieną, išeivijos šauliai dalyvavo šv. Mišiose, Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje (Čikagoje). Parapijos salėje vykusiame paminėjime dar kartą akcentuota, kodėl yra minima ši data Lietuvoje ir išeivijoje. 1941 m. birželio 14 d. prasidėjo mūsų šalies gyventojų masiniai trėmimai į Sibirą. Per visą tremties laikotarpį iš Lietuvos į Sibirą buvo ištremta daugiau nei 131 000 gyventojų, dar apie 156 000 lietuvių buvo įkalinta. Dalies jų likimai nėra žinomi iki šiol.

Po minėjimo vyko išeivijos šaulių susitikimas su rašytoja Vilma Kava. 2017 m. rašytoja skaitytojams pristatė savo pirmąjį romaną „AŠ TAU SAKAU“, o prieš kelis mėnesius išleido jau antrąjį romaną „TIESIOG ATSITIKO“.

Susirinkusieji turėjo galimybę artimiau susipažinti su rašytoja, užduoti jai klausimų, pasikalbėti apie gyvenimą ir likimus, įsigyti knygą.

Išeivijos šauliai padėkojo rašytojai už susitikimą, linkėjo sėkmės asmeniniame ir profesiniame gyvenime, padovanojo tautinę juostą ir susitarė susitikti trečios knygos pristatyme.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę