Pirmadienio rytą į Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardoje lankėsi Vilkaviškio sav. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos Pilviškių šaulių 404-os Šaulių kuopos 17 jaunųjų šaulių, kartu su kuopos vadu R.Ambrasu ir jaunųjų šaulių vadove Ž. Laužaitiene.

Šaulius pasitiko užkardos vadas pulkininkas leitenantas Darius Mekšraitis. Jis jauniesiems šauliams skyrė užduotį: pesčiojo patrulio sudėtyje patikrinti valtybės sienos liniją nuo sandūros su Vištyčio užkarda iki Kybartų PKP. Tai sudaro apie 5/6 km. Patruliui ,,sustiprinti „ buvo skirtas užkardos kinologas D.Lipitonas su tarnybiniu šuniu Delta Bestiaras.

Lydimi pasieniečių, jie leidosi į patruliavimą pasieniečių keliais. Po įveikto ruožo, vis dar pilni jėgų ir klausimų, jaunieji šauliai sugrįžo į Kybartų pasienio užkardą. Žygio būta netrumpo, tad lengvas šaltukas kuteno rankas ir nosis. Sušildami gurkšnojant karštą kakavą, jaunuoliai klausėsi pasieniečių profesijos pristatymo. Juos su pasieniečių darbu, naudojamomis spec. priemonėmis, ginklais bei spec. transportu supažindino pareigūnai Osvaldas Aleksa bei Neringa Grigutienė. Buvo paminėta ir tai, su kokiomis valstybėmis ribojasi Lietuva, kokie dokumentai reikalingi kertant valstybės sieną, kokie gali būti sienos pažeidimai, jog būnant pasienio ruože reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jaunuosius šaulius domino pasieniečių darbo specifika, taip pat šios profesijos įgijimo galimybės. Pareigūnė pristatė stojimo į pasieniečių mokyklą tvarką bei reikalavimus. Po aptarimo, jaunuoliai turėjo galimybę susipažinti su spec. priemonėmis ir ginklais.

Baigiant pažintį su pasieniečių profesija, užkardos kinologas Darius Lipitonas jauniesiems šauliams pademonstravo tarnybinio šunio Delta Bestiaras sugebėjimus. Kinologas papasakojo apie kinologo darbą, apie tarnybinių šunų veiklą, dresavimą, apie jų atsakingingumą ir didelį indėlį tarnybai. Taip pat parodė šuns pagrindinius bendrojo paklusnumo sugebėjimus bei asmens paiešką.

Atsisveikinat su 404-os kuopos jaunaisiais šauliais, Kybartų pasienio užkardos vadas Darius Mekšraitis ir Pilviškių kuopos vadas pasikeitė atminimo dovanėlėmis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę