Kasmet Lietuvos šaulių sąjunga suburia jaunuosius šaulius iš visų rinktinių, kad išaiškėtų, kurios rinktinės jaunųjų šaulių komanda sportiškiausia ir verta laimėtojų taurės. Šiemet į Balsių stovyklavietę susirinko 330 jaunuolių.
Nors šiandien pirmoji žaidynių diena, jaunuoliai neturėjo laiko tinginiauti. Atvykę ir išklausę instruktažą, įsikūrė stovyklavietėje ir visai netrukus ėmėsi varžytis orientavimosi ir vasaros biatlono rungtyse. Pasak rungtyse teisėjavusių teisėjų, jaunieji šauliai puikiai nusiteikę ir su dideliu entuziazmu dalyvavo pirmosiose žaidynių rungtyse. „Bendraujant su jaunimu juntama gera nuotaika, noras smagiai ir turiningai praleisti laiką, žinoma, varžytis tarpusavyje bei į savo rinktinę parvežti nugalėtojų taurę, nori kiekvienas. Galimybė susirinkti viename didžiausių Lietuvos šaulių sąjungos sporto renginių – jaunimo buvo tikrai laukta“, – sakė žaidynių vadovas Tadas Venskūnas.
Žaidynių atidarymo ceremonijoje iškelta trispalvė ir Sąjungos vėliava, sugiedotas himnas. „Sveikinu visus susirinkusius į tradicines jaunųjų šaulių žaidynes. Galime didžiuotis, kad tarp jaunųjų šaulių aiškiai matomas draugiškumas, komandinė dvasia vyrauja aplinkui. Linkiu visiems sportinio azarto ir lai nugali stipriausi“, – į išsirikiavusius jaunuosius šaulius kreipėsi Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis.
Dienos pabaigoje – visų komandų parengti prisistatymai – juk reikia pažinti „varžovus“. Kaip ir kasmet jaunimas sugeba nustebinti kūrybiškumu, o gera nuotaika ir taip pasiilgtas bendrystės jausmas tiesiog tvyro ore.
Per keturias sporto iššūkių, komandinio darbo, aktyvių veiklų bei pramogų kupinas dienas jaunieji šauliai varžysis kliūčių ruože, šaudymo varžybose iš mažo kalibro ir pneumatinių šautuvų, „Sportas visiems“ festivalyje, vandens rungtyje ir būrių rikiuotės konkurse.
Visiems žaidynių dalyviams linkime sėkmės!

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę