Mes miškui – miškas visiems!

Vis dažniau miškas tampa sąvartynu: vietoje grybų ar uogų čia randama paliktas dūlančias padangas, statybines atliekas, nereikalingą buitinę techniką ir kitas šiukšles. Kasmet miškuose surenkama ir išvežama beveik 1000 tonų tokių atliekų!
Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės jaunieji šauliai ir šauliai atsiliepė į Valstybinių miškų urėdijos kvietimą visoje Lietuvoje prisijungti prie visuotinės miškų tvarkymo akcijos „Miško kuopa“ ir drauge pasirūpinti miškais.
Šauliai drauge su miškininkais rinko šiukšles Skaistašilio miške. „Miškų tvarkymas – svarbi misija, todėl džiaugiamės, kad galime padėti miškininkams. Tokios akcijos skatina ne tik tarpusavio bendradarbiavimą, bet ir tampa puikiu, realiu pavyzdžiui jaunimui, kad Lietuvos gamta reikia rūpintis, kad viena numesta šiukšlė jau yra daug. Jaunuoliai patys pamato realią situaciją, kaip teršiami miškai ir ne vienas stebisi, kaip šitaip galima“, – po akcijos mintimis dalinosi rinktinės vadės pavaduotojas ats. kpt. Rimantas Eigėlis. Pasak talkoje dalyvavusio rinktinės vado pavaduotojo, iš surinktų šiukšlių, kurių pagrindas – automobilių detalės, būtų galima surinkti praktiškai naują automobilį.
Būkime atsakingi, saugokime Lietuvos gamtą, miškus.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę