Birželio 18 – 22 dienomis Cėsyje (Latvija) vykusioje tarptautinėje jaunimo karinėje stovykloje „Baltijos sargai 2012“ dalyvavo 36 Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai, Estijos „Kodututred“ ir Latvijos „Jaunsargi“ – nariai.
Suskirstyti į komandas, jaunuoliai mankštinosi, dalyvavo orientavimosi varžybose, sporto žaidynėse, ėjo į žvalgybos patrulį, lavino šaudymo įgūdžius, ardė ir rinko automatą „AK-4’’, o vakarais bendravo, diskutavo apie NATO, Europos Sąjungą ir Baltijos šalims aktualius saugumo klausimus.
Susitikę su JAV jūrų pėstininkais jaunuoliai ne tik sužinojo apie tarnybą, bet drauge šoko liaudiškus šokius, bendravo prie laužo, o aktyviausieji buvo apdovanoti ženkleliais.
Stovyklos dalyviai taip pat susitiko ir diskutavo su JAV ambasadore Latvijoje Judith G. Garber, Konrado Adenauerio fondo vadovu Baltijos šalyse Andreas Klein ir stovyklos patronu Latvijos gynybos ministru Artis Pabriks.
Stovykla „Baltijos sargai 2012“ surengta siekiant išmokyti jaunuosius šaulius bendradarbiauti, ugdyti lyderystės gebėjimus, strateginį mąstymą, mokytis įveikti kultūrinį ir kalbos barjerą.
Stovyklą surengė Atlanto sutarties Latvijos bendrija (LATO). Stovykloje dalyvavo 126 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę