Balandžio 21 -22 d. vykusiame žygyje „Kęstučio apygardos partizanų takais“ aktyviai dalyvavo Elektrėnų LDK Algirdo šaulių 1-osios kuopos šauliai.
Žygis pareikalavo daug aukų: visi pritrynė pūsles, visiems skaudėjo kojas, visi buvo pavargę, ir visi norėjo miego, tačiau visi jautėsi itin laimingi ir patenkinti parodytais rezultatais: Elektrėnų LDK Algirdo 1-oji šaulių kuopa įvertina pirmąja vieta kaip gausiausiai (25 žmonės) dalyvavusi komanda, ir trečiąja vietą pagal nueitų kilometrų skaičių. Keli šauliai gavo asmeninius apdovanojimus: Giedrė Pilybytė iškovojo antrąją vietą moterų klasėje, Inesa Grižinaitė – 1-ąją merginų klasėje.
Kaip po žygio kalbėjo šauliai, jie turėjo progą pajusti partizanų dalią, keliauti jų žūties vietomis, buvusių mūšių žemėmis ir taip atiduoti giliausią pagarbą žmonėms, didvyriškai kovojusiems už savo ir mūsų visų laisvę.
Po žygio Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo 10-osios rinktinės jaunųjų šaulių vadas E. Žemaitaitis sakė: „Esu patenkintas, kad mūsų rinktinės šauliai žygyje dalyvavo gausiausiai ir parodė, kad nėra iš kelmo spirti, o puikiai orientuojasi, yra ištvermingi ir gali įveikti didžiausius atstumus“.    

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę