Br. kunigo Sauliaus Pauliaus Bytauto pasvarstymas šv.Velykų proga
Valstybės gyvenimo turtinimas – mano pareiga ar teisė?
Apie šauliškas bei pilietines pareigas ir teises bei jų išraiškos būdus savo straipsnyje svarsto Valdas Kilpys bei įvairių rinktinių šauliai.
Stiprink Lietuvos ateitį: idėja – veiksmas. Rezultatas – dvidešimt metų drauge
Apie idėjos virsmą veikimu bei akivaizdų rezultatą – du dešimtmečius šaulišką veiklą puoselėjančius bei savos šalies piliečius auginančią Šiaulių apskrities generolo Povilo Plechavičiaus šaulių rinktinę bei joje veikiančius žmones straipsnyje rašo Lolita Sipavičienė.
Aktyvaus veikimo prigimtis, arba šaulys iš pašaukimo
Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių rinktinės šaulys, S3 skyriaus viršininkas vyr. leitenantas Zigmantas Račkauskas dalijasi mintimis apie šauliško veikimo idėjas, pilietiškumą, broliškumą, valią veikti visuomenės labui.
Projektas „Būk šaulys“ startuoja
Apie vienoje iš Vilniaus mokyklų pradėtą įgyvendinti projektą, itin sudominusį ne vieną moksleivį, pasakoja šaulė Viktorija Jankauskaitė.
Jaunuosius šaulius moko kariai savanoriai
Jaunoji šaulė Aurelija Stankauskaitė pasakoja apie teorinius ir praktinius užsiėmimus, kurių „neragavę“ jaunuoliai šauliais netampa.
Pavasario atostogos šauliškai
Zigmantas Račkauskas prisimena mokinių pavasario atostogas, kurių metu jaunieji šauliai mokėsi patriotizmo, karinių ir psichologinių pradmenų, ištvermės, drąsos ir pareigingumo.
Šauliškos atostogos su kariniu prieskoniu – pačios geriausios
Savo straipsnyje apie šauliškas atostogas – jaunųjų šaulių vadų kursų antrąją sesiją – bei vyksmus ir potyrius jos metu pasakoja Alytaus šaulių rinktinės jaunoji šaulė Brigita Vainikytė.
Tauragėje paminėtos partizano J. Kasperavičiaus žuvimo metinės
Apie vieną iš narsių žmonių, paaukojusių savo gyvybę už Tėvynės laisvę, informuoja Tauragės apskrities šaulių rinktinės vado pavaduotoja Vitalija Šlepavičienė.
„Būkime draugai“
Pasvalio kuopos šaulė Indrė Ilgutytė pasakoja apie nuotaikingą kuopos šaulių ir policijos pareigūnų – dviejų bendradarbiaujančių institucijų atstovų   renginį, kurio tikslas   sutvirtinti draugystę bei geriau pažinti vieniems kitus.
Susitikimo vietos pakeisti negalima
Apie tradicinį šaulių žygį partizanų takais, šįkart   Dainavos partizanų, čia patirtus nuotykius, sunkumus bei bandymus apmąstyti sudėtingą ano meto kovotojų už laisvę gyvenimą, pasakoja Kalvarijos šaulių kuopos vadas M.Lietuvininkas
Visam gyvenimui – suviliotas medžio
Apie šaulį, medžio drožėją Leoną Perekšlį, jo gyvenimą, pomėgius, pasaulio matymą, medžio „atradimą“ ir daug kitų dalykų pasakoja Virginija Juškienė.
KGB archyve rasta duomenų apie Dainavos apygardos vado palaikų paslėpimo vietą
Istoriniai duomenys neretai renkami po kruopą. Tai darkart įsitikinsime perskaitę Alytaus AŠR šaulio Gintaro Lučinsko straipsnį.
Įamžintas šaulio brandmajoro S. Dumčiaus atminimas
Skaitytojai supažindinami su tarpukario Kauno apskrities šaulių rinktinės Pilies kuopos šauliu, aktyviu šveitėju bei ugniagesiu Stasiu Dumčiumi bei jo veikla.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę