Broliai ir sesės šauliai,

Sausio 1-oji   Gedimino pilies bokštas, žvarbokas vėjas, šaltukas, pasitempę rikiuotėje šauliai, savanoriai, kariai. Didingai kyla ir skleidžiasi mūsų garbė ir sąžinė – Lietuvos Respublikos trispalvė. Vidinė šiluma ir džiaugsmas užlieja visų čia susirinkusiųjų širdis… Taip mes pradėjome 2011-uosius. Metus, kurie mums, šauliams, turi tapti naujos kokybės metais. Ne tuščiažodžiavimo ir pasipūtimo, ne asmeninių ambicijų, neatsakingumo, bet tikėjimo ir pasitikėjimo, drausmės ir tvarkos, atsakomybės ir pareigos atlikimo metais. Šiomis vertybėmis grįsime savo šauliškos veiklos kelią, kuris užtikrins mūsų, Lietuvos šaulių sąjungos, dabartį ir ateitį.
Šis kelias lengvas nebus, nes kiekvienam teks pradėti nuo savęs: pirmiausiai sąžiningai bei nuoširdžiai įvertinus savo veiklą, poelgius, norą bei gebėjimą veikti. Tikiu, kad šis uždavinys mums įveikiamas, nes tai sąlygoja Sąjungos šlovinga praeitis ir šaulių nuveikti darbai. Tai pirmasis žingsnis, kurį turėsime, privalėsime žengti, kasdien tarnaudami Tautai ir Tėvynei, nes mes patys pasirinkome tarnystės kelią.
Kiti žingsneliai, kuriuos privalėsime žengti, ves betarpiškų pokyčių linkme. Turiu galvoje ne tik štabus, LŠS rinktines, bet ir kuopas   tiek struktūriniu, tiek organizaciniu, tiek personaliniu, t.y. vadų, požiūriu. Bet tai neturėtų stebinti, nes mūsų visų tikslas – skaidrumas, efektyvumas, paprastumas: skaidrumas veikloje, efektyvumas užduočių vykdyme, paprastumas valdyme.
Broliai ir sesės, be Jūsų supratimo, betarpiško dalyvavimo, šių tikslų pasiekti neįmanoma. Tačiau aš tikiu, kad mes galime juos pasiekti. Taip pat neabejoju, kad atsiras tokių, kurie nesupras ar nenorės suprasti mūsų užsibrėžtų tikslų bei jų įgyvendinti. Su jais teks atsisveikinti.
Ne už kalnų pavasaris,: atgims gamta, gimtoji mūsų žemė. Tai geras metas mums, šauliams!

Plk. Antanas Plieskis
LŠS vadas

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę