Sekmadienį Vilniaus gatvės buvo pilnos bėgikų. Jau dvidešimtąjį kartą buvo surengtas tradicinis tarptautinis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiesiems už Lietuvos laisvę atminti.
Kaip ir kiekvienais metais, renginio svečiai ir bėgikai padėjo gėlių ant 1991 m. žuvusių Laisvės gynėjų amžinojo poilsio vietos Antakalnio kapinėse ir išsirikiavo prie starto linijos. Bėgimo trasa tęsėsi iki Televizijos bokšto. Anot bėgimo mėgėjų asociacijos prezidento Romo Bernoto, šiais metais tuo pačiu laiku Prancūzijoje taip pat startavo keliolika bėgikų.
Lietuvos šaulių sąjungos atstovai jau kelinti metai iš eilės bėgime dalyvavo gausiausiai. Beveik 900 šaulių tądien bėgdami pagerbė Sausio 13–osios aukas. LŠS vadui plk. Antanui Plieskiui už aktyviausią bėgikų komandą buvo įteikta taurė. Aštuoniasdešimtmetis šaulys Jonas Burokas – vyriausiasis bėgimo dalyvis – taip pat gavo atminimo taurę.
Organizatorių teigimu, bėgime dalyvavo apie tris tūkstančius bėgikų. Šauliai nuo pirmųjų atminimo bėgimo metų yra aktyvūs dalyviai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę