„Sveikatos vartai, korona karštoji linija, klausau jūsų,“ – taip 26 dienos nuo ankstyvo ryto iki vidurnakčio kasdien atsiliepia šauliai, savanoriškai prisijungę prie Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties iniciatyvos teikti žmonėms pagalbą pandemijos metu.
Tris pamainas prie telefonų skambučių centre budintys šauliai ne tik registruoja į mobiliuosius koronaviruso patikros punktus, nurodo, kur gauti vienokią ar kitokią paslaugą, atsako į įvairius, netgi neįtikėtinus, klausimus, o neretai suteikia psichologinę pagalbą – paaiškina, nuramina įsibaiminusius, pandemijos vienišystėje gyvenančius žmones.
Iki ketvirtadienio budėję Kauno greitosios pagalbos stoties patalpose šiandien šauliai savanoriauja kitoje vietoje, erdvesnėje, patogesnėje. Vieta pasikeitė, tačiau darbo apimtys nesumažėjo. Ne vienas Vytauto Didžioji šaulių 2-osios rinktinės šaulys prie „karštojo“ telefono budi kasdien, kartais po dvi pamainas. Į klausimą apie savanorystės motyvą atsako beveik unisonu: galimybė padėti, patarti, suvokimas, kad yra reikalinga žmonėms (Rita Kybartienė),toks budėjimas – viena iš šiandienos prioritetinių veiklų (Aurelija Kubiliūtė), ramybės pojūtis, kad padedi kitiems (Odeta Rumšaitė). O Vilmantas Stankus, ne tik budintis prie telefono, bet ir kartu su savivaldybės darbuotojais pavežantis žmones į koronaviruso patikros punktus, nusišypso: „Kas kitas, jei ne aš? Suprantu, kad privalau pasirūpinti draugais, artimaisiais ir niekam negaliu permesti šių darbų.“ Šauliškas atsakymas. Ir nieko daugiau nereikia pridurti.
Karštoji korona viruso linija 1808 veikia nuo kovo 13 dienos. Nuo kovo 16 dienos joje aktyviai darbuojasi šauliai.
0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę