LŠS suvažiavimas: apžvelgti darbai, numatytos veikimo gairės, patvirtintas naujasis vadas
Straipsnyje rašoma apie gegužės 22 d. Div. gen. S. Raštikio puskarininkių mokykloje vykusį Lietuvos šaulių sąjungos visuotinį eilinį suvažiavimą.

Teskamba žygio dainos milžinkapių šaly…
Kalniškės mūšis – tokiu pavadinimu į mūsų tautos rezistencijos istoriją įėjo vienas pirmųjų, didžiausių ir tragiškiausių partizanų ir NKVD kariuomenės susidūrimų.

Pirmyn „Sajos“ šauliai!
Straipsnyje skaitykite apie gegužės 19 d. Lietuvos šaulių studentų klubo Vilniaus ir Kauno skyrių iškilmingą susivienijimą ir tarpukariu veikusios Lietuvos šaulių studentų korporacijos „Saja“ atkūrimą.

Pagerbėme partizanų atminimą
Kaip Klaipėdos apskrities jūros šaulių 3-iosios rinktinės šauliai minėjo Žemaičių legiono pirmojo štabo 65-ąsias žūties metines, vykusias Telšiuose.

Baisogalos jaunieji šauliai minėjo Kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną
Autorius pasakoja, kaip Baisogalos jaunieji šauliai minėjo Kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną.

Šaulių dovana Žalgiriui – ąžuolynas
Straipsnyje apie tai, kaip siekdami įamžinti didžiausią lietuvių pergalę istorijoje Utenos rinktinės šauliai Zarasų rajone, Cibulynės kaime, sodino 600 ąžuoliukų.

Šauliškumas pažadina kūrybą
Utenos šauliai skelbia: „Mes net tik žygiuojame, šaudome ir trimituojame, mes ir kuriame“.

Jaunimo forume „Kaip išsaugoti švarią žemę ir šviesią žmoniją“ šauliška tema buvo ryški
Straipsnyje rašoma apie Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinėje mokykloje vykusį forumą.

Nepriklausomai Lietuvai
Autorius išsamiai aprašo balandį Sūduvos sostinėje vykusį Marijampolės apskrities šaulių 4-osios rinktinės suvažiavimą.

Dvasinės ir fizinės pratybos Austrijoje
Apie slidinėjimo rekolekcijas Austrijoje, Judenburgo mieste, pasakoja Kauno šaulių studentų klubo pirmininkė Modesta Genytė.

Šauliai ir „Maisto bankas“ – gera komanda
Straipsnelis apie tai, kaip Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės šauliai dalyvavo organizacijos „Maisto bankas“ surengtoje akcijoje, kurios tikslas – rinkti maisto produktus ir taip padėti sunkiau gyvenantiems bei nepriteklių jaučiantiems žmonėms.

Studentai Šaulio dienai ruošia šokį
Vilniaus šaulių studentų klubo programa „Studentas studentui“ toliau plečiasi ir ragina Vilniaus aukštųjų mokyklų studentus dalytis savo pomėgiais, talentais su bendraamžiais.

Šaudymo varžybose šauliai pasirodė gerai
Straipsnyje skaitykite apie Marijampolės apskrities šaulių 4-osios rinktinės šaulių šaudymo varžybas, vykusias Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio
Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.

Olimpinės žaidynės 2010
Trumpai apie jaunųjų jūros šaulių organizuotas estafečių varžybas renginyje „Olimpinės žaidynės 2010“, vykusiame Melnragėje.

Lietuva yra ir bus. Kol būsime mes
Straipsnyje išsamiai pristatoma išvyka į Švietimo raidos muziejų, įsikūrusį Marijampolyje, Vilniaus r.

Šaulių žurnalui „Trimitas“ 90: misija tęsiama
1920-ųjų birželį jaunos, išsikovojusios ir apgynusios savo nepriklausomybę valstybės laisvės atmosfera sukuria sąlygas gimti laisvam, nepriklausomam šaulių laikraščiui „Trimitas“.įkrova, vėl prikelia „Trimitą“. Tęsti pradėtą misiją.

Dvasingumas ir saviaukla
Kalbant apie dvasingumą nevalia žvelgti į jį kaip į kažkokį nejudantį, nekintantį dalyką. Magija, užkeikimai, stebuklai ir panašūs dalykai su dvasingumu neturi nieko bendro. Visa tai yra dvasios akmenys, nejudantis balastas, dvasingumo stabdžiai.

Apie aviaciją – iš šaulių žurnalų
Skaitytojams pristatome VIII mokinių konferencijos „Plieno sparnai“, skirtos Lietuvos karo aviacijos 91-osioms metinėms paminėti, specialiuoju Lietuvos šaulių sąjungos prizu apdovanotų Marijampolės Rimanto Stankevičiaus vidurinės mokyklos devintokių Inesos Juraitytės ir Gerdos Muraškaitės (vadovė – mokytoja metodininkė Vida Bačinskaitė) šiek tiek sutrumpintą rašinį „Aviacijos tema žurnalo „Trimitas“ 1937 metų numeriuose“.

Orientacinis pėsčiųjų žygis Didžiosios kovos apygardos partizanų takai
Straipsnio autorius supažindina su antruoju pėsčiųjų žygiu, vykusiu Kaišiadorių apylinkėse, Žasliuose. Tai žygis, kuris skirtas pagerbti Didžiosios Kovos apygardos ir visos Lietuvos žuvusius rezistencinės kovos dalyvius, aplankyti vietoves, susijusias su partizanų veikimais, skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei prisimenant jos kovą už laisvę ir nepriklausomybę, taip pat ugdyti ištvermę, tobulinti topografines žinias bei įtraukti į šį žygį kuo daugiau Lietuvos piliečių bei jaunimo organizacijų.

Apie protą ir gudrumą
Ką apie protą ir gudrumą mano psichologas Jonas Henrikas Rapalis?..

Pistoletas kulkosvaidis „Scorpion VZ 61“
Autorius supažindina su pistoletu kulkosvaidžiu „Scorpion VZ 61“.

Tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas
Straipsnyje skaitykime apie Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) įkūrimo 90-mečiui paminėti skirtą XII atvirąjį tarptautinį tarnybinių šunų meistriškumo čempionatą, kurio pagrindinis tikslas – populiarinti kinologo profesiją, skatinti VSAT padalinių kinologų grupės pareigūnus, gerinti bei tobulinti profesinį pasirengimą, siekti geresnių darbo rezultatų, gilinti žinias ir taikyti jas praktinėje veikloje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę