Birželio 19-ąją į šaudymo pratybas Pagudonės poligone susirinko 65 Telšių ir 30 Šiaulių apskričių šaulių rinktinių šaulių ir jaunųjų šaulių. Nors diena pasitaikė lietinga, tačiau tai pratyboms kliūčių nesudarė.
Šaudymams pravesti buvo pasitelktos jungtinės pajėgos – šauliai ir savanoriai. Krašto apsaugos savanorių pajėgų 3-iosios rinktinės 307-osios kuopos seržantai Raimonda Strazdauskaitė ir Mindaugas Kontrimas šauliams pravedė ginklų valdymo testus. Mažeikių 1-osios  kuopos vadas Pranas Trakinis buvo atsakingas už saugų elgesį pratybose, Telšių 5-osios kuopos vadas A. Juška vadovavo šaudymo krypties saugos instruktoriams. Atsakinga už šaudmenų išdavimą 5-osios kuopos šaulė D. Ragauskienė kruopščiai skaičiavo išduodamus šaudmenis ir linkėjo šauliams taiklių šūvių.
Taikliausios buvo šaulės iš Viekšnių būrio: Erika Paulauskaitė ir Monika Bliudzukytė. Gerą rezultatą pasiekė D. Ragauskienė, taip pat jaunieji šauliai iš Sedos gimnazijos: Živilė Sungailaitė ir Šarūnas Balsys. Telšių apskrities Žemaitijos šaulių rinktinės vadas Vaclovas Ringys, kaip dera vadui, dalyvavusiesiems pratybose rodė pavyzdį.
Šaudymo pratybos praėjo sklandžiai: visi atsakingi už jiems skirtas užduotis dirbo darniai, o šauliai parodė gerus rezultatus ir pagerino šaudymo įgūdžius.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę