Kovo 31 – balandžio 2 dienomis Oro gynybos batalione (Radviliškis) vyko Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės jaunųjų šaulių ir instruktorių kursų antroji sesija. Joje dalyvavo 23 šauliai kursantai, 6 šauliai instruktoriai bei kurso vadovas šaulys  ltn. A. Kuizinas.
Šauliai klausėsi teorinių paskaitų: inžinerijos, medicinos rengimo, ginklų ir šaudybos, taktikos, ryšių, o vėliau vyko praktiniai užsiėmimai: mokėsi ginklų saugos praktikos, išardyti ir sudėti AK-4, dirbti su radijo stotelėmis L3501, laikė fizinių normatyvų testą ir kt. Paskaitas vedė kurso vadovas ir Oro gynybos bataliono instruktoriai, už drausmę buvo atsakingi šauliai instruktoriai.
Per mokyklines atostogas vykstančių mokymų rimtumą rodo ne tik paskaitų bei praktinių užsiėmimų pavadinimai, bet ir susirinkusiųjų nuostatos bei faktas, kad šauliams tenka atsiskaityti už namų darbus bei parodyti ankstesnių sesijų žinias: topografijos, Karo akademijos statuto, ginklo valdymo ir kt. Atvykusiųjų vien tik praleisti atostogas šioje sesijoje nebuvo. Jaunieji šauliai sustiprėjo fiziškai ir įgijo daug vertingų žinių.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę